Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 10:07
BUSINESS & FINANCE

Επιδότηση καυσίμων: «Κάντε φορολογική δήλωση για να πάρετε fuel pass»

Επιδότηση καυσίμων: «Κάντε φορολογική δήλωση για να πάρετε fuel pass»

Στα… ψιλά γράμματα των χθεσινών ανακοινώσεων βρίσκεται κρυμμένη η στρατηγική της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου (και όχι μέχρι το τέλος Ιουνίου όπως είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία αυτή τη στιγμή). Το fuel pass είναι πλέον το «καρότο» για να σπεύσει κάποιος στον λογιστή και να υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση.

Διότι το εισοδηματικό κριτήριο που τέθηκε (30.000 ευρώ για τον εργένη, 33.000 ευρώ για τον παντρεμένο και επιπλέον 3000 ευρώ για κάθε παιδί με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ) θα κριθεί αν καλύπτεται ή όχι με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και όχι με τις δηλώσεις το 2021 όπως συνέβη με βάση όλες τις προηγούμενες παροχές που ανακοινώθηκαν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα το fuel pass η οποία είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στο τέλος Ιουλίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Έτσι, εκτιμάται ότι οι περίπου τρία εκατομμύρια δυνητικά δικαιούχοι του fuel pass θα αποκτήσουν ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν τη φετινή δήλωση, καθώς ουσιαστικά θα εισπράξουν ένα «bonus» το οποίο θα μπορεί να φτάνει στα 80 ή 100 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο δεν ανακοίνωσε ούτε χθες τα σχέδιά του για την νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μένει να φανεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα αν θα υιοθετηθεί η εισήγηση για αρχικά 15νθήμερη παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να φανεί και η ανταπόκριση που θα υπάρξει μετά και την ανακοίνωση του επιπλέον «κινήτρου». 

Διαβάστε επίσης: 

«Κλειδώνει» η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Πώς θα πάρετε την επιδότηση καυσίμων – Παραδείγματα

Fuel Pass: Βενζίνη κάτω των 2 ευρώ για 3,1 εκατ. δικαιούχους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News