Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 15:18
BUSINESS & FINANCE

Fuel Pass: Βενζίνη κάτω των 2 ευρώ για 3,1 εκατ. δικαιούχους

Fuel Pass: Βενζίνη κάτω των 2 ευρώ για 3,1 εκατ. δικαιούχους

Κάτω από τα 2 ευρώ πέφτει το κόστος της βενζίνης για 3,1 εκατ. δυνητικούς δικαιούχους (από τους 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη χώρα), με τα νέα μέτρα στήριξης έναντι των υψηλών τιμών των καυσίμων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το συνολικό κόστος των τριών παρεμβάσεων που ανακοινώθηκαν είναι 375 εκατ. ευρώ  και όπως ανέφερε ο υπουργός, οι πόροι αυτοί προέρχονται από την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Μάιο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την επιδότηση της τιμής της βενζίνης μέσω του Fuel Pass 2, το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ. Με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας, οι δικαιούχοι στις ηπειρωτικές περιοχές θα πάρουν 80 ευρώ και στα νησιά 100 ευρώ. Για τα δίκυκλα, το ποσό διαμορφώνεται στα 60 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι με τη χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, δίνεται μπόνους 15 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, αυτή ανέρχεται στα 12 λεπτά το λίτρο και γίνεται στην πηγή, με το όφελος στην τελική τιμή, συνυπολογιζόμενου του ΦΠΑ, να ανέρχεται στα 15 λεπτά το λίτρο.

Το συνολικό κόστος της παρέμβασης αυτής είναι 115 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επιστρέφεται εντός του Αυγούστου ο ΕΦΚ για τους αγρότες. Το κόστος του μέτρου αυτού υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Ανεβαίνει στα 80 ευρώ η επιδότηση με το Fuel Pass

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News