Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 21:49
BUSINESS & FINANCE

Το μέλλον συναντά την τεχνολογία στο νέο συνέδριο του Money Review

Το μέλλον συναντά την τεχνολογία στο νέο συνέδριο του Money Review

Το Money Review διοργανώνει στις 30 Ιουνίου το συνέδριο «Technology Summit: Shaping the digital transition» στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Παρακολουθήστε το συνέδριο διά ζώσης ή διαδικτυακά εξασφαλίζοντας το εισιτήριό σας εδώ. Με κάθε αγορά εισιτηρίου ΔΩΡΟ μία 6μηνη συνδρομή στην Καθημερινή της Κυριακής.

Κορυφαίοι ειδικοί και επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας αναλύουν την ψηφιακή μετάβαση της χώρας και όσα θα απασχολήσουν τον πλανήτη την επόμενη δεκαετία

Ποιες είναι οι ευκαιρίες και ποιες οι προκλήσεις της ψηφιακής επανάστασης που πυροδότησε η υγειονομική κρίση;

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πώς θα μπορούσε η χώρα μας να εξελιχθεί σε κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας;

Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών και εγχώριων θεσμών, της πολιτικής ηγεσίας και CEOs εταιρειών που πρωτοστατούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, συζητούν με τους δημοσιογράφους του Money Review για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ψηφιακής επανάστασης.

Στις τέσσερις ενότητες του συνεδρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει παραδείγματα χωρών που έχουν εξελιχτεί σε πρότυπα ψηφιακής επιτυχίας, τις τεχνολογικές τάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά όλες τις πτυχές της οικονομίας αλλά και της καθημερινής ζωής των πολιτών τα επόμενα χρόνια, τη μελέτη ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ψηφιακής στρατηγικής με επίκεντρο τον άνθρωπο, καθώς και τα έργα ψηφιακής διακυβέρνησης στη χώρα μας που έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθιστώντας την κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν:

  • Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας
  • Margrette Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού και Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας «Europe fit for the digital age» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Lars Eilstrup Rasmussen, συνιδρυτής των Google Maps, Angel Investor, CEO Weav Music
  • Barbara Ubaldi, Head of Digital Government & Data Unit, OECD
  • Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab
  • Kalle Palling, Founder & COO, Cachet, πρώην βουλευτής της Εσθονίας

Αναλυτικότερα, βάσει προγράμματος:

Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει τα έργα ψηφιακής διακυβέρνησης που έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και τα επόμενα βήματα της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ενίσχυση του μετασχηματισμού του κράτους. Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με αναφορά και στη διεθνή πρακτική, με τη συμμετοχή του Υπουργού, της Barbara Ubaldi, Head of Digital Government & Data Unit, OECD, και του Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντή Πληροφορικής του MIT Media Lab.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου θα αποτελέσει η διαδικτυακή συνάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού και Προέδρου της Πρωτοβουλίας «Europe fit for the digital age» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrette Vestager, με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Γιάννη Παλαιολόγο, με θέμα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον σχεδιασμό της ευρωπαϊκής ψηφιακής στρατηγικής.

Στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος για τον συντονισμό των ενεργειών που οδηγούν στην προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και στον χώρο της τεχνολογίας, θα αναδείξει τις προϋποθέσεις και τις πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ρόλο της χώρας μας ως κέντρου τεχνολογικής καινοτομίας.

Ο Kalle Palling, Founder & COO, Cachet, πρώην βουλευτής της Εσθονίας, ο οποίος εισηγήθηκε το νομικό πλαίσιο που κατέστησε τη χώρα πρότυπο ψηφιακής επιτυχίας, θα παρουσιάσει τους παράγοντες-κλειδιά αυτού του μετασχηματισμού. Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων εκπροσώπων επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας.

Στην τρίτη ενότητα του συνεδρίου, οι ηγέτες του κλάδου της Πληροφορικής στη χώρα μας θα αναδείξουν τις τεχνολογικές τάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά όλες τις πτυχές της οικονομίας αλλά και της καθημερινής ζωής των πολιτών τα επόμενα χρόνια, ενώ στην τέταρτη ενότητα πρωταγωνιστούν οι ιστορίες επιτυχίας επιχειρήσεων διαφορετικών κλάδων στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και η ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου του για την αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη σφυρηλάτηση μιας νέας σχέσης με τον σύγχρονο καταναλωτή.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου θα λάβει χώρα μια διαφορετική συζήτηση ανάμεσα στον Μάρκο Βερέμη, Εταίρο της BigPi Ventures, Συνιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο της Upstream, και έναν πολύ ξεχωριστό ψηφιακό νομάδα στη χώρα μας, τον συνιδρυτή των Google Maps, Angel Investor και CEO Weav Music, Lars Eilstrup Rasmussen, όσον αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκατασταθεί και να σχεδιάζει επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενδυναμωθεί το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα.

Δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ο αριθμός των εισιτηρίων με φυσική παρουσία είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News