Business & Finance Παρασκευή 10/06/2022, 20:43
BUSINESS & FINANCE

ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022: Ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην έκθεση

ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022: Ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην έκθεση

Η εγχώρια οικοδομική δραστηριότητα γνωρίζει έντονη άνθιση μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καθώς εγκρίνονται πολλά νέα και μεγάλα projects.

Το διεθνές ενδιαφέρον μέσα από επενδύσεις κύρους στον τουρισμό, τις ΑΠΕ και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους του κατασκευαστικού τομέα, έχουν επαναπροσδιορίσει την Ελλάδα ως leader στην ανάπτυξη. Η καινοτόμος ανάπτυξη και η εμπλοκή των ελληνικών επιχειρήσεων σε μεγάλα έργα γίνεται άρμα εξωστρέφειας και προσελκύει αγοραστές από το εξωτερικό.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάστηκε το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ξένων Αγοραστών (Hosted Buyers Programme) για την έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022», η οποία διοργανώνεται 14-16 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ταυτόχρονα με την έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο».

Επενδυτές, αγοραστές και στελέχη ξένων κατασκευαστικών εταιρειών, που ζητούν συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, πρόκειται να φιλοξενηθούν τις ημέρες της έκθεσης, ώστε να συμμετάσχουν σε Β2Β συναντήσεις, με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών και τη δημιουργία ενός διευρυμένου εμπορικού δικτύου. Οι ξένοι αγοραστές που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προέρχονται από 21 χώρες της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, με υψηλή αγοραστική σημασία, ενώ αναμένονται και επιπλέον συμμετοχές.

Αναλυτικότερα οι χώρες που συμμετέχουν ήδη στο Hosted Buyers Programme είναι: Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος, Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σερβία, Τυνησία, Κροατία, Τουρκία, Ιορδανία, Κύπρος, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Γεωργία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2022» εδώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News