Business & Finance Παρασκευή 10/06/2022, 19:45
BUSINESS & FINANCE

Αυλαία για τα Ποσειδώνια – Ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών

Αυλαία για τα Ποσειδώνια – Ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών

Με ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών ολοκληρώθηκαν σήμερα τα Ποσειδώνια 2022, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 68 σημαντικές συνεδρίες και σεμινάρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίφθηκαν στους χώρους της έκθεσης, όπου οι διοργανωτές είδαν αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018 και εντυπωσιακή αύξηση σχεδόν 18% στον αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έφταναν συνολικά τους 27.000, έναντι 23.000 που επισκέφτηκαν την προηγούμενη έκθεση.

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκαν, όμως, και οι επιχειρηματικές συμφωνίες στη διάρκεια των Ποσειδωνίων, με κορυφαίους παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας να συναντώνται για να ολοκληρώσουν σημαντικές συμφωνίες, όπως η παραγγελία της Maran Gas Maritime στην Daewoo Shipbuilding για δύο πλοία μεταφοράς LNG, αξίας 233,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης στα Ποσειδώνια 2022, η DNV, διεθνής διαπιστευμένος νηογνώμονας με έδρα το Høvik της Νορβηγίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saronic Ferries για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού πλοίου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της έκθεσης επισημοποιήθηκαν στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή της Capital Ship Management και της Lloyd’s Register, που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δοκιμάσουν νέα βιοκαύσιμα σε ένα πιλοτικό έργο στο διαχειριζόμενο από την Capital VLCC, Apollonas (300.000dwt).

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Αυτά ήταν μακράν τα πιο επιτυχημένα Ποσειδώνια στην ιστορία της διοργάνωσης. Η καινοτομία που παρουσιάστηκε στους χώρους της έκθεσης ήταν πράγματι πρωτοποριακή, η γνώση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων πρόσφερε έμπνευση και ο όγκος και η ποιότητα των επισκεπτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας. Είναι συναρπαστικό να επιστρέφεις με τόσο θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

Η Έκθεση Ποσειδώνια 2022 πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια (είχε ακυρωθεί το 2020 λόγω της πανδημάις) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Τραυλού: Γεωπολιτική ισχύς της Ευρώπης η ελληνική ναυτιλία

Ποσειδώνια: Οι τιμές καυσίμων και λιπαντικών εκτοξεύονται στον απόηχο των γεωπολιτικών αναταράξεων

Ποσειδώνια: Δυναμική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά

Ναυτιλία: Εκτοξεύτηκε στα 159 δισ. ευρώ η αξία του ελληνόκτητου στόλου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News