Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 22:24
ΒUSINESS & FINANCE

Suze Orman: Να ποια είναι η καλύτερη επένδυση στην εποχή του υψηλού πληθωρισμού

Suze Orman: Να ποια είναι η καλύτερη επένδυση στην εποχή του υψηλού πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ, πολύ πιο πάνω από κάθε άλλη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αύριο Παρασκευή ανακοινώνονται τα άκρως σημαντικά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Μαίου, τα οποία παρακολουθούν τις αλλαγές που έχει υποστεί το κόστος που πληρώνουν οι καταναλωτές για καθημερινά είδη και υπηρεσίες. 

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι ο πληθωρισμός παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης, άποψη την οποία όμως δεν συμμερίζεται η Suze Orman, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας SecureSave που ασχολείται με την αποταμίευση. 

«Προσωπικά πιστεύω ότι ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει για αρκετό ακόμη διάστημα», ανέφερε. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να ξεπεράσει κάποιος τον πληθωρισμό. «Η νούμερο ένα επένδυση που θα πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή ο καθένας είναι σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα», είπε χαρακτηριστικά. 

Όταν οι αγορές είναι ιδιαίτερα ασταθείς, πολλοί επενδυτές στρέφονται σε ομόλογα ως ασφαλές καταφύγιο, επειδή τα ομόλογα είναι λιγότερο πιθανό από τις μετοχές να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες και οι τόκοι που πληρώνουν θα βοηθήσουν τους επενδυτές να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό. Εάν κάποιος κρατά τα χρήματά του σε μετρητά ή σε τραπεζικό καταθετικό λογαριασμό, θα χάσει σε αξία. 

Η Orman συστήνει μία σειρά ομολόγων τα οποία έχουν την εγγύηση της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν χάνουν σε αξία είτε με σταθερό είτε με κυμαινόμενο επιτόκιο. Το κυμαινόμενο επιτόκιο σε κάποιες σειρές ομολόγων βασίζεται στον πληθωρισμό και τώρα θα κυμαίνεται στο ιστορικό υψηλό του 9,6% έως τον Οκτώβριο του 2022, ανέφερε.  

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Τα σημάδια ότι ο πληθωρισμός φτάνει σε υψηλά μπορεί να είναι θετικά για τις μετοχές

UBS: Οι επενδυτές ανησυχούν για τον πόλεμο, αλλά δεν αλλάζουν τα χαρτοφυλάκια τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News