Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 21:02
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Εξετάζεται ξανά μία αρχική δημόσια εγγραφή της Ant Group

Κίνα: Εξετάζεται ξανά μία αρχική δημόσια εγγραφή της Ant Group

Πιθανή αναβίωση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Ant Group εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, σύμφωνα με πηγές, σε μία από τις πιο ξεκάθαρες ενδείξεις έως σήμερα ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να αναστείλει τα μέτρα πάταξης κατά του κλάδου τεχνολογίας που άρχισε πριν από δύο χρόνια με την ακύρωση της μεγαλύτερης στον κόσμο αρχικής δημόσιας εγγραφής. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας έχει συστήσει ομάδα προκειμένου να επανεξετάσει τα σχέδια του γίγαντα στον χώρο του fintech, όπως ανέφερε μία πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Ήδη, οι αρχές βρίσκονται στο τελικό στάδιο να χορηγήσουν στην Ant την πολυαναμενόμενη άδεια, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την IPO και να εντάξει την εταιρεία σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που ταιριάζει περισσότερο στις τράπεζες, σύμφωνα με τις πηγές.  

Παρότι το χρονοδιάγραμμα για την χορήγηση της άδειας στην Ant δεν είναι ακόμη γνωστό, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από κορυφαίους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, οι ενδείξεις ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα αυτό αναμένεται να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει. Οι κινεζικές μετοχές παρουσιάζουν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από δημοσίευμα που θέλει τις κινεζικές αρχές να ετοιμάζονται να κλείσουν την έρευνα για τη Didi Global. 

Μία σημαντική χαλάρωση των περιορισμών σε Ant και Didi – στα μεγαλύτερα «θύματα» της πολιτικής του προέδρου Σι Τζινπινγκ με τα μέτρα πάταξης κατά του τεχνολογικού τομέα – θα μπορούσε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι διαμορφωτές πολιτικής ανταποκρίνονται στη δέσμευσή τους να στηρίξουν τον κλάδο. 

Alibaba shares climb on optimism over potential Ant listing
  

Η Ant, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με βάση τις κατευθυντήριες αρχές των ρυθμιστικών αρχών και δεν σκοπεύει να προτείνει μία αρχική δημόσια εγγραφή. 

Υπενθυμίζεται ότι η ακύρωση της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Ant, ύψους 35 δισ.δολαρίων, το Νοέμβριο του 2020 έστειλε ριπές στις χρηματοοικονομικές αγορές, πλήττοντας πολλές επενδυτικές εταιρείες, από την Carlyle Group έως την Temasek Holdings. 

Αποσύρθηκε η IPO της Ant

Η IPO του κινεζικού γίγαντα fintech θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη στα χρονικά

Source: Bloomberg

Ωστόσο, παρότι οι επενδυτές θα δέχονταν με ιδιαίτερη ικανοποίηση οιαδήποτε ένδειξη ότι τα μέτρα πάταξης κατά του τεχνολογικού τομέα χαλαρώνουν, μία επιστροφή στις παλαιές καλές ημέρες του 2020 φαίνεται απίθανη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιβληθεί πολλοί περιορισμοί στην Ant, που σημαίνει ότι η αξία της εταιρείας είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με αυτή που είχε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η Fidelity Investments υποβάθμισε την εκτίμησή της για την αποτίμηση της εταιρείας στα 78 δισ.δολάρια πέρυσι τον Ιούνιο από τα 235 δισ.δολάρια λίγο προτού ακυρωθεί η IPO της. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Alibaba: Να πού εξαφανίστηκε τόσο καιρό ο Τζακ Μα

Κίνα: Η «βουτιά» των μετοχών εξανέμισε 52 δισ.δολάρια από τους δισεκατομμυριούχους της

Τα τυχερά παιχνίδια μπαίνουν στο «στόχαστρο» του Πεκίνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News