Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 19:10
BUSINESS & FINANCE

MoU Enterprise Greece και ομόλογου φορέα Παναμά για την ενδυνάμωση διμερών σχέσεων

MoU Enterprise Greece και ομόλογου φορέα Παναμά για την ενδυνάμωση διμερών σχέσεων

Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) υπέγραψαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enerprise Greece) και ο ομόλογος Οργανισμός προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων του Παναμά, Propanama με στόχο την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Παναμά.

Την Enterprise Greece εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής, ενώ την Propanama, η Γενική Διευθύντρια της PROPANAMA Πρέσβης κα Carmen Gisela Vergara.

Στόχος του MoU, είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και η εξεύρεση κοινού πεδίου συνεργειών στους τομείς της ενέργειας, οικονομίας, τεχνολογίας, ψηφιακής τεχνολογίας, logistics, εξαγωγών προϊόντων αγροδιατροφής και τουρισμού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υφίσταται σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και του Παναμά.

Ο Πρόεδρος της Enterprise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής, δήλωσε: «Η Ελλάδα και ο Παναμάς μπορούν να επωφεληθούν από μια στενότερη συνεργασία, αξιοποιώντας τους ισχυρούς δεσμούς τους στον τομέα της ναυτιλίας». Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η σημερινή υπογραφή του MoU επιβεβαιώνει τη βούλησή μας για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στην προώθηση και την προσέλκυση επενδύσεων, τις εξαγωγές, το εμπόριο, τον κλάδο των logistics, την ενέργεια, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό και άλλους τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Από την πλευρά της, η Πρέσβης κα Carmen Gisela Vergara, Γενική Διευθύντρια της PROPANAMA δήλωσε: «Αυτό το MoU συμβάλλει στην ισχυροποίηση των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Παναμά. Η PROPANAMA δουλεύοντας μαζί με την Enterprise Greece, επιδιώκει να ενημερώνει το κοινό για την πληθώρα των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στον ψηφιακό τομέα και στη ναυτιλία».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξωστρέφεια: Στόχος η ενίσχυση εξαγωγών από το 37% στο 48% του ΑΕΠ

Νταβός – Ι. Σμυρλής: Παρουσίασε την εξωστρέφεια και την αλλαγή σελίδας της Ελλάδας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News