Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 22:40
ΒUSINESS & FINANCE

Τελεσίγραφο Έλον Μάσκ στο προσωπικό της Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή απολύεστε

Τελεσίγραφο Έλον Μάσκ στο προσωπικό της Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή απολύεστε

Τελεσίγραφο στο ανώτατο προσωπικό της Tesla έστειλε ο Έλον Μασκ, καλώντας τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο ή διαφορετικά να παραιτηθούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla διαμήνυσε στα στελέχη της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ότι θα έπρεπε να έρχονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με δύο email που κοινοποιήθηκαν στο Twitter από τον Σάμιουελ Νισίμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι μέτοχος της Tesla. Ο Μασκ φέρεται να έγραψε σε ένα από τα email ότι εάν το προσωπικό συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως, θα υποθέσει ότι έχει παραιτηθεί.

Ούτε ο Νισίμ ούτε και ο Μασκ δέχθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πράγματι έχουν σταλεί τα email από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Η δημοσίευση ανέφερε ότι έχει σταλεί αντίστοιχο email και στους υπαλλήλους της SpaceX.

Ο Μασκ φέρεται να ονόμασε το πρώτο του email «η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή» και φάνηκε να το απευθύνει μόνο σε μία λίστα από στελέχη.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ακόμη ότι θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρέσεις στη νέα πολιτική στην περίπτωση «ιδιαίτερα εξαιρετικών περιπτώσεων», αλλά θα πρέπει να το εγκρίνει ο ίδιος, σύμφωνα με το αναφερόμενο email.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla υπογράμμισε τη σημασία που έχει οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο – οι οποίοι κλήθηκαν να εργαστούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας – να μπορούν να δουν το ανώτερο προσωπικό να εργάζεται μαζί τους, σύμφωνα με το email.

«Όσο υψηλότερη θέση κατέχεις, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου», φέρεται να έγραψε ο Μασκ. «Γι’ αυτό έζησα τόσο πολύ στο εργοστάσιο – έτσι ώστε όσοι ήταν στη γραμμή παραγωγής να μπορούν να με δουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό».

Το 2018, ο Μασκ είχε πει ότι η δουλειά του στην Tesla και τη SpaceX τον οδηγούσε μερικές φορές να κοιμάται στο πάτωμα του εργοστασίου της Tesla και να εργάζεται πάνω από 120 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος είπε αργότερα το ίδιο έτος ότι μειώθηκε σε 80 έως 90 ώρες εργασίας εβδομάδες.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει επίσης επικρίνει την εξ αποστάσεως εργασία και την αμερικανική εργασιακή ηθική στο παρελθόν. Πρόσφατα, ο Μασκ είχε δηλώσει στους Financial Times ότι οι Αμερικανοί «προσπαθούν να αποφύγουν να πάνε στη δουλειά», τη στιγμή που οι Κινέζοι εργάτες «δεν φεύγουν καν από το εργοστάσιο».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Διαβάστε επίσης:

Χάος στο Twitter με τις δηλώσεις Μασκ: Νέα μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου

ElonGate: Σκάνδαλο μεγατόνων με αεροσυνοδό για τον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News