Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 12:46
ΕΜΒΟΛΙΟ

BioNTech: Καθησυχάζεται για τη μετάλλαξη του ιού

Σημαντικά κέρδη της εταιρείας σε DAX, Nasdaq

BioNTech: Καθησυχάζεται για τη μετάλλαξη του ιού

Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει σήμερα η μετοχή της BioNTech, μία ημέρα μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έκτακτη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των BioNTech – Pfizer είναι το πρώτο, το οποίο εγκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου του 2020. Μάλιστα, μέχρι τέλος του έτους, οι ευρωπαϊκές χώρες θα προμηθευτούν 12,5 εκατ. δόσεις.

Υπό αυτό το πλαίσιο, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 2% και διαμορφώνεται στα 88 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στον δείκτη Nasdaq της pre-market του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η BioNTech εμφανίζει αύξηση κατά 0,70% και ανέρχεται στα 107,21 δολάρια.

Χθες, μάλιστα, τα κέρδη για τη μετοχή της γερμανικής εταιρείας στη Wall Street ξεπέρασαν το 2%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του 2020, η μετοχή της BioNTech έχει εμφανίσει ισχυρότατη άνοδο, καθώς από τα 28 δολάρια ανά μετοχή κατάφερε να φθάσει έως και τα 131 δολάρια ανά μετοχή.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην εκτίναξη της χρηματιστηριακής της αξίας διαδραμάτισε και η ενεργή εμπλοκή της στην ανακάλυψη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την αμερικανική Pfizer.

Διαβεβαιώσεις για τον νέο στέλεχος

Στο μεταξύ, την Τρίτη, ο εκτελεστικός διευθυντής της BioNTech δήλωσε βέβαιος ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού καλύπτεται κι από το υπάρχον εμβόλιο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σε έξι βδομάδες νέα έκδοση, η οποία θα την καλύπτει απολύτως -αν απαιτηθεί.

Ο Ουγούρ Σαχίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι απαιτούνται περαιτέρω εργαστηριακές έρευνες για να υπάρξει 100% βεβαιότητα, όσον αφορά την κάλυψη από το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech και της μετάλλαξης που πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι επειδή οι πρωτεΐνες του μεταλλαγμένου ιού είναι κατά 99% ίδιες με τη βασική εκδοχή του κορωνοϊού, η BioNTech έχει την επιστημονική βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα καλύπτει και τη μετάλλαξη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News