Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 23:00
AΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη έφεραν τα πρακτικά της Fed – 1,5% ενισχύθηκε ο Nasdaq

Wall Street: Κέρδη έφεραν τα πρακτικά της Fed – 1,5% ενισχύθηκε ο Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση των αρχών Μαίου, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι προετοιμασμένη να αυξήσει τα επιτόκια πολύ πιο πέρα από τα επίπεδα που περιμένει η αγορά. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 191,66 μονάδες ή 0,6%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq από 0,9% και 1,5% αντίστοιχα, αφού και οι δύο είχαν κλείσει με πτώση στη συνεδρίαση της Τρίτης. Kαι οι τρεις δείκτες οδεύουν αυτή τη στιγμή προς εβδομαδιαία κέρδη.  

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 3 έως 4 Μαίου έδειξαν ότι ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν στην ανάγκη να αυξηθούν γρήγορα τα επιτότια, πιθανότατα περισσότερο απ΄όσο είχε προεξοφλήσει η αγορά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. 

«Οι περισσότεροι διαμορφωτές πολιτικής κρίνουν ότι οι αυξήσεις των 50 μονάδωνβάσης είναι οι ενδεδειγμένες για τις επόμενες συνεδριάσεις Ιουνίου και Ιουλίου», σύμφωνα με τα πρακτικά. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου δεν άλλαξε ουσιαστικά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, παραμένοντας στο 2,75%, όμως οι μετοχές ανέκαμψαν στα υψηλά της συνεδρίασης. Μέχρι πρότινος, οι φόβοι των επενδυτών είχαν μετατεθεί από τα υψηλότερα επιτόκια στην πιθανότητα ύφεσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά 40 ετών. 

O κλάδος λιανικής ήταν αυτός που καθοδήγησε σήμερα την αγορά σε άνοδο, από τη στιγμή που οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν στο κόκκινο. Η αλλαγή κλίματος έγινε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν «μνηστήρες» που συνεχίζουν τη μάχη για την εξαγορά της Kohl’s, οι μετοχές της οποίας ενισχύθηαν 12%. 

Η μετοχή της Nordstrom κατέγραψε άνοδο άνω του 14% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες των προσδοκιών και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος. Η μετοχή της Dick’s Sporting Goods κατέγραψε άνοδο 1% χάρη στα ισχυρά κέρδη της παρά το γεγονός ότι υποβάθμισε τις προοπτικές της. Σε άνοδο 9% και η Best Buy, παρά την υποβάθμισή της από τη Barclays. 

Oι όμιλοι λιανικής έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου από την προηγούμενη εβδομάδα, προσελκύοντας την προσοχή των επενδυτών για τον τρόπο που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό. 

Σε ανάκαμψη και οι μετοχές τεχνολογίας, με αυτή της Intuit να ενισχύεται περισσότερο από 8%, από τη στιγμή που η εταιρεία λογισμικού για φορολογία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη και έσοδα. Με άνοδο 8% και οι μετοχές των DocuSign και Zoom Video, ενώ η Nvidia προσέθεσε 5%. 

 

moneyreview.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Πρακτικά Fed: Ανοίγει ο δρόμος για επιτοκιακές αυξήσεις των 50 μβ Ιούνιο και Ιούλιο

Ευρωπαϊκές μετοχές: Eπιστροφή σε άνοδο με στήριγμα από πρώτες ύλες και τράπεζες

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News