Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 22:10
ΒUSINESS & FINANCE

Airbnb: Σταματά τις δραστηριότητές της στην Κίνα

Airbnb: Σταματά τις δραστηριότητές της στην Κίνα

Η Airbnb σταματά τις δραστηριότητές της στην Κίνα, μετέδωσε το CNBC σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους που απασχολεί στη χώρα ήδη από αύριο το πρωί. Όλες οι καταχωρίσεις στην ηπειρωτική Κίνα – για σπίτια και άλλες δραστηριότητες – θα αφαιρεθούν το καλοκαίρι.

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από άλλους παίκτες της κινεζικής αγοράς. Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του κινεζικού της τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη. Η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα ζητήματα και αύξησε τον αντίκτυπό τους.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε η πλατφόρμα για να επεκταθεί στην Κίνα, οι δραστηριότητές της στη χώρα αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% των εσόδων της τα τελευταία χρόνια.

Πηγές αναφέρουν ότι τα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό συνιστούν μεγαλύτερη ευκαιρία για την Airbnb και η εταιρεία θα επικεντρωθεί εκ νέου στην παροχή υπηρεσιών σε Κινέζους ταξιδιώτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό.

Μια πηγή αποκάλυψε δε ότι η Airbnb θα διατηρήσει γραφείο στο Πεκίνο με εκατοντάδες υπαλλήλους.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% φέτος εν μέσω των γενικευμένων ρευστοποιήσεων των μετοχών τεχνολογίας, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της στην αρχική δημόσια εγγραφή της το 2020, των 68 δολαρίων.

Η Airbnb αντιμετώπισε προβλήματα τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της το Μάιο του 2020 και στη συνέχεια εισήλθε στο χρηματιστήριο το Νοέμβριο του ίδιου έτους. 

Οι δραστηριότητες της Airbnb ανέκαμψαν καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να ταξιδεύουν ξανά και η εταιρεία «είδε» τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις φέτος να αυξάνονται ξανά, χάρη στις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας που άνοιξαν πολλοί εργοδότες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, το κινεζικό τμήμα της άρχισε να ανακάμπτει πολύ πιο αργά, ενώ δέχθηκε νέο πλήγμα, καθώς η χώρα μπήκε σε lockdown ξανά για να αντιμετωπίσει τα επόμενο κύμα μόλυνσης.

Η Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 10 πιο cool Airbnbs της Ευρώπης – Και ένα στην Ελλάδα

Υψηλές αποδόσεις προσφέρουν οι μισθώσεις τύπου Airbnb στην Αθήνα

Η Airbnb θέλει να σας στείλει σε μέρη που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News