Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 18:12
BUSINESS & FINANCE

H απλή συμβουλή καριέρας του δρ. Φάουτσι στους νέους

H απλή συμβουλή καριέρας του δρ. Φάουτσι στους νέους

Μπορεί να μην είναι κάποιος επιχειρηματίας, αλλά είναι ο άνθρωπος που σήκωσε το βάρος της πανδημίας στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο λόγος για τον δρ. Άντονι Φάουτσι, ο οποίος την Πέμπτη απηύθυνε λόγο στην τελετή ορκωμοσίας μελλοντικών ιατρών, νοσηλευτών και ερευνητών που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στη Βαλτιμόρη.

Τρεις ήταν οι συμβουλές που έδωσε στους νέους απόφοιτους. Ανάμεσά τους ήταν και μία η οποία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής: «να ακολουθείτε το ένστικτό σας».

Να μαθαίνετε συνεχώς

Αν και αρκετοί φοιτητές χαίρονται που τέλειωσαν με το πανεπιστήμιο, ο Φάουτσι τούς συμβούλεψε να συνεχίσουν να μαθαίνουν πράγματα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προοδεύσουν επαγγελματικά και προσωπικά.

Επικαλούμενος μάλιστα από την προσωπική του εμπειρία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι μέρες μάθησης για τον ίδιο άρχισαν όταν είχε πια αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή.

«Το μωσαϊκό της γνώσης και της εμπειρίας μας είναι αιωνίως ατελείωτο», τόνισε και κάλεσε τους φοιτητές να είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες και προοπτικές.

Να περιμένετε το απροσδόκητο

Όλοι έχουμε μεγάλα σχέδια και είναι σημαντικό να δουλέψουμε σκληρά για να τα πραγματοποιήσουμε. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε καταστάσεις πέρα από τον έλεγχό μας.

Σύμφωνα με τον δρ. Φάουτσι, τα απροσδόκητα γεγονότα ίσως τελικά αποδειχτούν χρήσιμα. Έφερε ως παράδειγμα την επιδημία του HIV/AIDS, η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την τότε έρευνά του και να αφιερωθεί στη μάχη ενάντια σε αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

«Είστε σε μια περίοδο της ζωής σας κατά την οποία έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σχεδόν τα πάντα, γι’ αυτό σας παρακαλώ να κρατήσετε ανοιχτό μυαλό και να μη ντραπείτε να κάνετε μεγάλα όνειρα και να αρπάζετε απροσδόκητες ευκαιρίες», είπε ο διάσημος λοιμωξιολόγος.

Πρόσθεσε ότι οι νέοι θα πρέπει να ακούνε τις συμβουλές των αγαπημένων τους προσώπων, αλλά κυρίως να ακολουθούν το ένστικτό τους. Θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ζωή.

Να πολεμήσετε τις κοινωνικές αδικίες

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα και τους έγχρωμους. Έτσι, καταληκτικά, ο Άντονι Φάουτσι ζήτησε από τους απόφοιτους να πολεμήσουν τον ρατσισμό και τις ανισότητες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος της αποταμίευσης: Γιατί οι νέοι δεν βάζουν τίποτα στην άκρη

Η επενδυτική συμβουλή του Elon Musk που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Γουόρεν Μπάφετ: Η παράδοξη συμβουλή καριέρας που δίνει στους φοιτητές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News