Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 13:52 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
BUSINESS & FINANCE

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική

Η Prosperty, η πρώτη καινοτόμα πλατφόρμα στην αγορά ακινήτων επενδύει σημαντικά στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία αξιόπιστη βάση δεδομένων με όλα τα ακίνητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, που πωλούνται στη χώρα μας. 

Μέσα από την συλλογή δεδομένων από τις εκατοντάδες χιλιάδες αναζητήσεις ακινήτων που γίνονται στην πλατφόρμα κάθε μήνα, η εταιρεία έχει την ικανότητα να αναδεικνύει τις τάσεις των δημοφιλών περιοχών και της τρέχουσας ζήτησης, αλλά και να γνωρίζει το πώς κυμάνθηκαν οι τιμές πώλησης ακινήτων ανά γειτονιά τα προηγούμενα 3 χρόνια καθώς και πόσες μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν γίνει σε κάθε περιοχή κατ’ έτος. 

Ποιες ήταν οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά οικιστικών ακινήτων στην Αττική το 2021;

Με βάση τα αξιόπιστα δεδομένα της, η Prosperty παρουσιάζει τις 10 περιοχές της Αττικής με τις περισσότερες μεταβιβάσεις ακινήτων για το 2021, καθώς και ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέσο έτος κατασκευής και το μέσο εμβαδό των πωλούμενων διαμερισμάτων.

Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα της Prosperty

  • Οι Τοπ 10 Περιοχές καθώς και ο αντίστοιχος αριθμός μεταβιβάσεων πλήρους δικαιώματος οικιστικών ακινήτων στην Αττική είναι:
Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-1
*Με στοιχεία από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών

Με μια πιο λεπτομερή ματιά, τα δεδομένα της Prosperty αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2021:

  • Στην Αττική το 2021 έγιναν 7016 μεταβιβάσεις πλήρους δικαιώματος σε οικιστικά ακίνητα (διαμερίσματα & μονοκατοικίες)
  • Άνω του 90% των μεταβιβάσεων αφορούν σε διαμερίσματα, ενώ μόνο ένας μικρός αριθμός είναι μονοκατοικίες.
  • Το μέσο έτος κατασκευής των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν είναι το 1980 συνολικά. Τα μεγαλύτερης ηλικίας ακίνητα βρίσκονται στο κέντρο των Αθηνών, με μέσο έτος κατασκευής το 1971, ενώ το μέσο έτος κατασκευής ανεβαίνει σημαντικά στα Νότια Προάστια. Συγκεκριμένα στη Γλυφάδα το μέσο έτος κατασκευής των μεταβιβασθέντων ακινήτων είναι το 1988.
  • Το μέσο μέγεθος των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στην Αττική είναι τα 82 τ.μ. με το μεγαλύτερο ακίνητο έχει μέγεθος 1648 τ.μ. και βρίσκεται στην Φιλοθέη, ενώ το μικρότερο έχει εμβαδόν μόλις 15 τ.μ. και βρίσκεται στην Καλλιθέα.

Αναζητάτε ακίνητο για αγορά στην Αττική; Βρείτε το στην Prosperty

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Αθηναίων, που βρέθηκε στην πρώτη θέση σε πωλήσεις ακινήτων για το 2021, τα διαθέσιμα στοιχεία δεν είναι σαφή και συγκεκριμένα ανά περιοχή, η Prosperty όμως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι κύριες περιοχές, στις οποίες έγιναν οι μεταβιβάσεις εντός του Δήμου Αθηναίων ήταν:

  • To 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, που περιλαμβάνει την Κυψέλη και τα Πατήσια 
  • Το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα, που περιλαμβάνει το Κέντρο των Αθηνών, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια
  • Το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα, που περιλαμβάνει τους Αμπελοκήπους και την περιοχή Γκύζη

Τι είναι όμως αυτό που ώθησε το ενδιαφέρον των αγοραστών στις συγκεκριμένες περιοχές; 

Ας δούμε μερικές από αυτές, που βρέθηκαν στο top 10 των αγοραστών και τι είναι αυτό που τις κάνει ξεχωριστές και κεντρίζει το ενδιαφέρον αγοραστών και επενδυτών: 

Κυψέλη

Η πολύχρωμη Κυψέλη, η πάλαι ποτέ αστική περιοχή της Αθήνας, είναι όνομα και πράμα: ένα πολύβουο μελίσσι γεμάτο ζωή, νέους ανθρώπους και καινούργια καταστήματα εστίασης να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς, ενώ τα στέκια για ποτό και φαγητό στην κεντρική της πλατεία γεμίζουν κάθε βράδυ από πολλούς νέους Αθηναίους και προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες, πολλοί από τους οποίους την επιλέγουν ως μέρος διαμονής τους στην πρωτεύουσα μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Η κοντινή της απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και η επερχόμενη γραμμή 4 του μετρό, που θα την κάνουν σύντομα ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμη, καθιστούν την Κυψέλη αντικείμενο μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αγοραστές.

Διαμέρισμα στην Κυψέλη 100 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-2

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-3

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-4

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στην Κυψέλη; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Διαμέρισμα στην Κυψέλη 42 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-5

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-6

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στην Κυψέλη; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Γλυφάδα 

Η Γλυφάδα, το επίκεντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αττικής, και όχι άδικα. Παραθαλάσσια, με κοσμοπολίτικο αέρα, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια και μπαρ πάνω στο κύμα, αλλά και μια καλά οργανωμένη αγορά, η Γλυφάδα συνδυάζει όλα όσα χρειάζεται κανείς για μία ποιοτική ζωή. Επιπλέον, οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, που την κατατάσσουν σε μία από τις αγαπημένες περιοχές της Αττικής για πολλούς τουρίστες, σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις που πραγματοποιούνται κατά μήκος της ακτογραμμής, προσελκύουν αναπόφευκτα το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων επενδυτών, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία της περιοχής.

Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 162 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-7

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-8

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-9

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-10

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στη Γλυφάδα; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 231 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-11

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-12

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στη Γλυφάδα; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Μαρούσι

Με εντυπωσιακά, σύγχρονα κτίρια και την Λεωφόρο Κηφισίας να το διατρέχει, το Μαρούσι αποτελεί εδώ και χρόνια την έδρα μεγάλων και πολυπληθών επιχειρήσεων, πολυκαταστημάτων και διαφόρων χώρων ψυχαγωγίας. Το ενδιαφέρον των εταιρειών για την δημιουργία επαγγελματικών χώρων στην περιοχή και η συνεπακόλουθη επιλογή της από πολλούς εργαζόμενους για να βρίσκονται κοντά στην εργασία τους, καθώς και η εύκολη πρόσβαση από και προς διάφορες κατευθύνσεις, μέσω του μετρό, της λεωφόρου Κηφισίας και της Αττική Οδού, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν το Μαρούσι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αττικής στην αγορά ακινήτων, τόσο για επαγγελματικά όσο και για οικιστικά ακίνητα. 

Μεζονέτα στο Μαρούσι 172 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-13

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-14

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-15

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-16

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στο Μαρούσι; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Μεζονέτα στο Μαρούσι 157 τ.μ.

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-17

Οι Top 10 περιοχές σε μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αττική-18

Σας ενδιαφέρει αυτό το ακίνητο στο Μαρούσι; Πατήστε το “Αίτημα Επίσκεψης” επάνω δεξιά και ένας συνεργάτης της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Δεν βρήκατε το ακίνητο που σας ενδιαφέρει; Περιηγηθείτε στα υπόλοιπα ακίνητα της Prosperty στην Ελλάδα και βρείτε το ιδανικό για εσάς!

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News