Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 17:56
BUSINESS & FINANCE

Τέλος τα ψώνια στο Harrods για τους Ρώσους

Τέλος τα ψώνια στο Harrods για τους Ρώσους

Μετά την κατάσχεση των γιοτ και το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων, οι πλούσιοι Ρώσοι θα υποστούν ένα ακόμη πλήγμα, καθώς δεν θα μπορούν να ψωνίζουν στο Ηarrods του Λονδίνου.

Το γνωστό πολυκατάστημα βάζει όριο αγορών τις 300 λίρες στα προϊόντα πολυτελείας. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι δύσκολα υπάρχει κάτι φθηνότερο από αυτό στο Harrods, ουσιαστικά είναι σαν να απαγορεύει στους Ρώσους να ψωνίζουν από εκεί.

Έτσι, οι πελάτες από τη Ρωσία δεν θα μπορούν να αγοράζουν τα πολυτελή κοσμήματα, ρούχα και τσάντες από διάσημους οίκους μόδας, έπιπλα και εξοπλισμό γυμναστηρίου που είναι διαθέσιμα στο πολυκατάστημα.

Το μόνο που ίσως μπορούν να αγοράσουν είναι την πράσινη τσάντα με το σήμα του Harrods και τον Τζέικομπ το αρκουδάκι, η οποία κοστίζει 35 λίρες.

Δεν διευκρινίζεται αν δεν θα μπορούν ούτε να τρώνε στο εστιατόριο του Harrods, όπου ένα δείπνο μπορεί να κοστίσει έως και 1.000 λίρες.

Σημειώνεται ότι το μπλόκο αφορά στους κατοίκους (και όχι πολίτες) Ρωσίας και σε όσους πελάτες στη βάση δεδομένων του πολυκαταστήματος έχουν ρωσικό αριθμό τηλεφώνου.

Ο λόγος που το Harrods προχωράει σε αυτό το μέτρο, το οποίο θα του στερήσει ενδεχομένως κάποιους από τους καλύτερούς του πελάτες, είναι οι νέες βρετανικές κυρώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τις αγορές και εξαγωγές προϊόντων πολυτελείας (ακριβά αυτοκίνητα, έργα τέχνης, ενδύματα και υποδήματα).

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο το πολυκατάστημα του Λονδίνου είχε βρεθεί στο επίκεντρο της (αρνητικής) δημοσιότητας επειδή συνέχιζε να πουλάει τη ρωσική βότκα Beluga, η οποία κοστίζει παραπάνω από 100 λίρες το μπουκάλι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Telegraph

Διαβάστε επίσης:

Νέοι μπελάδες για τον γκρινιάρη ολιγάρχη: Δεσμεύτηκαν κυπριακά assets του

Chanel: «Μπλόκο» στις πωλήσεις προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία

Βρετανία: Απαγόρευση των εξαγωγών ειδών πολυτελείας στη Ρωσία – Δασμοί σε ρωσικά προϊόντα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News