Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 20:28
ΑΓΟΡΕΣ

O ιδρυτής του FTX: Το bitcoin δεν έχει μέλλον ως δίκτυο πληρωμών

O ιδρυτής του FTX: Το bitcoin δεν έχει μέλλον ως δίκτυο πληρωμών

Το bitcoin δεν έχει μέλλον ως δίκτυο πληρωμών, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητάς του και του υψηλού περιβαλλοντικού κόστους, σύμφωνα με τον Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, ιδρυτή του χρηματιστηρίου ψηφιακού ενεργητικού FTX.

Το σύστημα για την επικύρωση συναλλαγών blockchain, στο οποίο βασίζεται το bitcoin, δεν αποδείχθηκε ικανό να αντεπεξέλθει στα εκατομμύρια των συναλλαγών που θα χρειάζονταν για να γίνει το κρυπτονόμισμα αποτελεσματικό μέσο πληρωμής, είπε ο Μπάκμαν-Φράιντ. 

«Το δίκτυο του bitcoin δεν αποτελεί δίκτυο πληρωμών, ούτε και μπορεί να βελτιωθεί», υπογράμμισε. Τα σχόλιά του λαμβάνουν χώρα, την ώρα που η ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων χτυπήθηκε από έντονες ρευστοποιήσεις οι οποίες οδήγησαν το bitcoin σε πτώση περισσότερο από 35% από τα επίπεδα του Ιανουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2020.

Το Bitcoin εξακολουθεί να θεωρείται από ορισμένους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων ως τρόπος για τη διενέργεια καθημερινών συναλλαγών. Χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα από ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το Bitcoin χρησιμοποιείται ελάχιστα για καθημερινές πληρωμές στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά την ύπαρξη ΑΤΜ για bitcoin και άλλα μέτρα για την ενθάρρυνση της χρήσης του.

Ο 30χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει επεκτείνει το FTX σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια εικονικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είπε ότι ένας εναλλακτικός τύπος blockchain ή άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, θα απαιτηθούν για τη δημιουργία ενός λειτουργικού δικτύου πληρωμών με κρυπτονομίσματα.

«Τα συστήματα με τα οποία κάνετε εκατομμύρια συναλλαγές το δευτερόλεπτο πρέπει να είναι εξαιρετικά αποδοτικά, ευέλικτα και να καταναλώνουν ότο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος ενέργειας», δήλωσε ο Μπάνκμαν-Φράιντ. Οι επικρίσεις του για το bitcoin περιλαμβάνουν και σοβαρές περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των συστημάτων κρυπτονομισμάτων. Ορισμένες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν ζητήσει την απαγόρευση των συστημάτων λόγω των εκπομπών άνθρακα.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες με FT

 

Διαβάστε επίσης:

Απέτυχε το πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ με το bitcoin;

Πώς η cryptoqueen βρέθηκε καταζητούμενη από τη Europol

«Σεισμός» από την κατάρρευση του Terra: Ξανά κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News