Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Ποια εταιρεία δίνει απεριόριστες άδειες στα ανώτερα στελέχη της

Ποια εταιρεία δίνει απεριόριστες άδειες στα ανώτερα στελέχη της

Δυνατότητα για απεριόριστη άδεια στα ανώτερα στελέχη της δίνει η Goldman Sachs, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα ταλέντα της εν μέσω του κύματος της Μεγάλης Παραίτησης και του μεγάλου ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Οι εταίροι και οι διευθυντές της τράπεζας θα μπορούν να παίρνουν άδεια όταν το χρειάζονται χωρίς να περιορίζονται σε έναν συγκεκριμένο αριθμό διακοπών, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση που είδε το Bloomberg.

Οι πιο χαμηλά στην κλίμακα εργαζόμενοι θα έχουν συγκεκριμένο αριθμό ημερών άδειας, αλλά θα τους δίνονται τουλάχιστον δύο μέρες έξτρα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Goldman Sachs, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην αρχή του μήνα, όλοι οι υπάλληλοι της θα πρέπει να παίρνουν τρεις εβδομάδες άδειας κάθε χρόνο από το 2023. Μάλιστα, τη μία εβδομάδα μακριά από το γραφείο θα πρέπει να την πάρουν σερί και δεν μπορούν να τη «σπάσουν».

Μόλις πριν ένα χρόνο, junior αναλυτές στην τράπεζα είχαν παραπονεθεί ότι δούλευαν 100 ώρες την εβδομάδα (!) και ότι οι «απάνθρωπες» συνθήκες εργασίας επηρέαζαν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Πάντως, ενδιαφέρον έχει έρευνα από το 2017 από την πλατφόρμα Namely η οποία έδειξε ότι σε εταιρείες με ανοιχτού τύπου άδειες για διακοπές, οι υπάλληλοι τελικά έπαιρναν λιγότερες μέρες άδεια από ό,τι προβλέπεται κανονικά.

Από την άλλη, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μεν αυτή την κίνηση, από την άλλη τον προηγούμενο μήνα έβαλε τέλος στο δωρεάν πρωινό και κολατσιό στο γραφείο. Επρόκειτο για μια κίνηση με σκοπό δελεάσει τους εργαζόμενούς πίσω στο γραφείο, καθώς η τράπεζα αποτελεί υπέρμαχος της δια ζώσης εργασίας.

Εταιρείες από την Wall Street μέχρι και τη Σίλικον Βάλεϊ διαγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας, με λίγα ταλέντα και πολλές κενές θέσεις εργασίας. Την ίδια, εργοδότες και επιχειρήσεις επιθυμούν να δώσουν κίνητρα για την επιστροφή στο γραφείο, σε μια περίοδο που οι προτεραιότητες των εργαζομένων έχουν αλλάξει, με την ευελιξία και την ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής να έχουν μπει στο προσκήνιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει στην Beyonce

Walmart: Μειώνει τις άδειες μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους που νοσούν

Απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών: Η εταιρεία που θέλει να αποφύγει το burnout

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News