Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 12:12
BUSINESS & FINANCE

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει στην Beyonce

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει στην Beyonce

Καθώς η προσπάθεια της Fed να ελέγξει τον πληθωρισμό παρασύρει μετοχές και ομόλογα, επενδυτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξουν αμυντικά στις αγορές εν μέσω ανησυχιών ότι έρχεται ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs Asset Management έχει μια παράξενη ιδέα: επενδύστε στην Beyonce.

Σύμφωνα με την Κέιτι Κοχ, γενική διευθύντρια επενδύσεων για δημόσιες μετοχές, η Beyonce και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι αδιάβλητοι απέναντι σε μια επερχόμενη ύφεση.

Για παράδειγμα, στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της δημοφιλούς τραγουδίστριας περιλαμβάνονται μετοχές σε εταιρείες που διοργανώνουν ζωντανές συναυλίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Παρόλο που η Live Nation Entertainment υπέστη βαρύ πλήγμα κατά το περσινό lockdown λόγω του κορωνοϊού, η Κοχ αναφέρει ότι η εταιρεία τα πήγε πολύ καλά κατά την προηγούμενη ύφεση και μάλιστα αύξησε τα έσοδα της τη διετία 2008-2009.

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν εν μέσω ύφεσης, αλλά είναι πιο επιλεκτικοί σε τι ξοδεύουν», αναφέρει.

Μια άλλη επένδυση που δεν θα «πεθάνει» ποτέ είναι τα προϊόντα ομορφιάς, κατά την ίδια.

Επιπλέον, η Κοχ θεωρεί ότι υπάρχουν ευκαιρίες επενδύσεων στην ταλαιπωρημένη από τα lockdowns Κίνα: «Μπορείτε να αγοράσετε assets στις ΗΠΑ και assets στην Κίνα σε πολύ χαμηλή τιμή για κάτι που ξέρουμε ότι τελικά θα λειτουργήσει, δηλαδή ότι η οικονομία θα ανοίξει ξανά».

Τέλος, μιλώντας στο podcast «What Goes Up», το στέλεχος της Goldman Sachs εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν επενδύσεις σε τεχνολογικές και καινοτόμες εταιρείες ξανά, παρά την κατάρρευση του Nasdaq φέτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ύφεση; Τι ακριβώς είναι και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε

Η απλή συμβουλή του Γουόρεν Μπάφετ για να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό

Η επενδυτική συμβουλή του Elon Musk που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News