Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 13:31
BUSINESS & FINANCE

Γραφείο μέσα σε σούπερ μάρκετ: Η εναλλακτική πρόταση τηλεργασίας

Γραφείο μέσα σε σούπερ μάρκετ: Η εναλλακτική πρόταση τηλεργασίας

Για πολλούς εργαζόμενους σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, η πανδημία έφερε το τέλος του παραδοσιακού ωραρίου 9-5 στο γραφείο. Τώρα, ακόμη και σούπερ μάρκετ δίνουν χώρο σε κόσμο που θέλει να δουλέψει κοντά στο σπίτι του.

Η γνωστή αλυσίδα βρετανικών σούπερ μάρκετ Tesco ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την IWG, εταιρεία που αναπτύσσει ευέλικτα γραφεία, για να μετατρέψει έναν τεράστιο χώρο 3.800 τετραγωνικών ποδιών σε γραφείο.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται μέσα στο κατάστημα Tesco Extra, στο Νιου Μάλντεν του νότιου Λονδίνου. Θα περιλαμβάνει 12 γραφεία, 30 κοινόχρηστους χώρους εργασίας και μια αίθουσα συναντήσεων. 

Για την πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο, θα υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο. Το γραφείο θα λειτουργεί ανάλογα με το ωράριο του καταστήματος, δηλαδή από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα την Κυριακή.

Καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία αίρονται και οι εργοδότες προσπαθούν να πείσουν τους υπαλλήλους τους να γυρίσουν στο γραφείο, η αλλαγή προς την υβριδική εργασία συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι ή κοντά στο σπίτι τους, ενώ για τους εργοδότες αποτελεί ευκαιρία να γλιτώσουν χρήματα από νοίκια και εταιρικά έξοδα.

«Ο κόσμος δεν θέλει να ξοδεύει ώρες για να πηγαίνει στο γραφείο με τα μέσα μεταφοράς κάθε μέρα, αντίθετα προτιμά να εργάζονται εντός της τοπικής τους κοινότητας. Ένα Tesco Extra σε μια αστική περιοχή, εν μέσω μιας ζωντανής τοπικής κοινότητας, είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα ευέλικτο χώρο εργασίας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο CEO της IWG, Μαρκ Ντίξον.

Η IWG θεωρεί τη στροφή προς την υβριδική εργασία «μη αναστρέψιμη» και σκοπεύει να ανοίξει 1.000 νέους ευέλικτους χώρους εργασίας μέσα στο 2022.

Για την Tesco, η ευκαιρία αυτή είναι πολύ καλή, καθώς εκμεταλλεύεται και παίρνει χρήματα από ένα άδειο χώρο που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούνταν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Θα δεχόσασταν μείωση μισθού αν δουλεύατε μόνο από το σπίτι;

Airbnb: Οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από οπουδήποτε για πάντα

To τέλος της «τυραννίας»: Οι εργαζόμενοι ζητούν τον χρόνο και τον χώρο τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News