Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 16:08
BUSINESS & FINANCE

«Δικαίωση» της ΔΕΠΑ Εμπορίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Δικαίωση» της ΔΕΠΑ Εμπορίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το αίτημα απαλλαγής της ΔΕΠΑ Εμπορίας από την υποχρεωτική διάθεση ποσοτήτων φυσικού αερίου, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ενέκρινε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πιο συγκεριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, αποφασίστηκε η τροποποίηση της αρχικής απόφασης, καθώς διαπιστώθηκε η ουσιαστική μεταβολή των γεγονότων.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού:

  • Διαπιστώνει ότι έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των γεγονότων στα οποία βασίστηκε η υπ’ αριθ. 551/VII/2012 Απόφαση της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 3 Δέσμευση της ΔΕΠΑ και
  • Κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΠΑ περί απαλλαγής της από την υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, κατά τα οριζόμενα και στην υπ’ αριθ. 631/2016 Απόφαση της Ε.Α. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέφερε ότι δεν προκύπτει αναγκαιότητα διάθεσης ποσοστήτων φυσικού αερίου, καθώς η ΔΕΠΑ έχει ήδη παράσχει επαρκή ρευστότητα στην αγορά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επαρκών ανταγωνιστικών δυνάμεων.

Η ΔΕΠΑ αποτελεί όμιλο εταιρειών, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση, προμήθεια, εμπορία και διανομή φυσικού αερίου. Το 65% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το εναπομείναν 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ωστόσο, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και η μερική διάσπαση, με απόσχιση των κλάδων υποδομών και διεθνών έργων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News