Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 21:05
BUSINESS & FINANCE

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Ισχυρές εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Ισχυρές εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας

Την μακρά σχέση Γαλλίας και Ελλάδας, αλλά και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στον κόσμο καταδεικνύει η επίσκεψη της αντιπροσωπείας Γάλλων επιχειρηματιών του MEDEF στην Αθήνα, όπως τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας του ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΒ, κος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Το παρών στην σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ και γίνεται στο πλαίσιο επίσκεψης μέχρι και τις 11 Μαΐου, έδωσε και ο πρόεδρος του MEDEF, Geoffroy Roux de Bézieux.

Ο κος Παπαλεξόπουλος, αφότου ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν χτίσει γερές εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, έχουν δημιουργπήσει ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο και έχουν συνεργαστεί σε μία σειρά κλάδων κατά μήκος των δύο οικονομιών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόσφατη αύξηση κατά 11% στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας επίσης ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1,5 δισ. σε επενδύσεις από την Γαλλία, σχεδόν σε κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε παράλληλα και την αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στη Γαλλία, μεταξύ αυτών από τις Viohalco, Lariplast, Maillis, Coco-Mat, Υφαντής, Όλυμπος, Korres και Lavipharm.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της γαλλικής αντιπροσωπείας, οι δύο χώρες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις σχέσεις τους, τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Παπαλεξόπουλος, ένώ συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΕΒ και η MEDEF λειτουργούν ως δίαυλοι για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Η κοινή μας μοίρα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι είναι ένας παγκόσμιος οικονομικός, ηθικός και πολιτικός ηγέτης σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Η απάντηση στην υγειονομική κρίση με την δημιουργία του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ήταν μία καθοριστική στιγμή, η οποία δημιούργησε ευκαιρίες που δεν θα πρέπει να χαθούν», τόνισε ο κος Παπαλεξόπουλος. Ο πρόεδος του ΣΕΒ συνέχισε λέγοντας ότι η στόχος είναι να αξιοποιηθούν πλήρως τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης, μέσω της μεγιστοποίησης της δυνατότητας της χώρας να κινητοποιήσει επενδύσεις.

Ο κος Παπαλεξόπουλος σημείωσε επίσης ότι παρά την υγειονομική κρίση και τον πόλεμο στη Ουκρανία, η Ελλάδα έχει καταστεί ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός πλησιάζοντας στην επίτευξη δυναμικού ρυθμού ανάπτυξης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχουν βελτιωμένες προοπτικές για μία μεγάλη γκάμα κλάδων της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την βιωσιμότητα. Ωστόσο, ενδεχομένως ο ισχυρότερος πόρος της χώρας είναι οι άνθρωποί της, τόνισε ο κος Παπαλεξόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο κ. Geoffroy Roux de Bézieux και πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του MEDEF, καθώς και από 27 επιχειρηματίες και στελέχη που εκπροσωπούν 23 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες, διεθνώς αναγνωρισμένες στον τομέα τους. Αρκετές από αυτές είναι σήμερα καλά εδραιωμένες στην Ελλάδα, και διαθέτουν παραγωγική βάση στη χώρα μας, ενώ άλλες έρχονται για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά, σε μια σειρά από δυναμικούς τομείς, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα, οι μεταφορές, οι έξυπνες πόλεις, οι κατασκευές, η ναυτιλία, και ο τουρισμός.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προς νέες επενδύσεις: Στην Αθήνα εκπρόσωποι 23 γαλλικών επιχειρήσεων

Ποιες είναι οι 23 γαλλικές επιχειρήσεις που έρχονται στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News