Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 16:03
BUSINESS & FINANCE

Ευρωπαϊκό σχέδιο για μπλόκο στις αγορές real estate από Ρώσους

Ευρωπαϊκό σχέδιο για μπλόκο στις αγορές real estate από Ρώσους

Η απαγόρευση συναλλαγών για ακίνητα από Ρώσους βρίσκεται στο έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο όμως δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα οι χώρες του μπλοκ να υιοθετήσουν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει το «πάγωμα» των συμφωνιών στην αγορά ακινήτων από Ρώσους πολίτες, κατοίκους ή ρωσικές οντότητες, απαγορεύοντας την πώληση ή τη μεταβίβαση, έμμεσα ή άμεσα, «δικαιωμάτων ιδιοκτησίας επί ακίνητης ιδιοκτησίας εντός της επικράτειας της Ένωσης».

Η απαγόρευση αφορά στους Ρώσους οι οποίοι δεν είναι πολίτες της Ε.Ε. και δεν έχουν άδεια παραμονής σε κράτη μέλη της Ε.Ε. Δεν ισχύει για όσους έχουν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή ή την Ελβετία.

Tο πλάνο πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα προτού τεθεί σε ισχύ και μπορεί να τροποποιηθεί. 

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει συμφωνία για τον έκτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς κάποιες χώρες αντιδρούν στο μέτρο αυτό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρελαϊκό εμπάργκο: Δεν υπάρχει συμφωνία – Ποιες χώρες αντιδρούν

Το κόλπο της Ε.Ε.: Πώς θα «γονατίσει» τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου

Κομισιόν: Σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News