Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 16:46
BUSINESS & FINANCE

Έσκασε η φούσκα των NFT; Στα τάρταρα οι πωλήσεις τους

Έσκασε η φούσκα των NFT; Στα τάρταρα οι πωλήσεις τους

Υπό κατάρρευση φαίνεται πως βρίσκεται η αγορά NFT, με τις αγορές τους να πέφτουν στις 19.000 κατά μέσο όρο ημερησίως αυτήν την εβδομάδα.

Πρόκειται για «βουτιά» της τάξης του 92% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν οι πωλήσεις NFT είχαν φτάσει περίπου τις 225.000 την ημέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα NonFungible.

Ο αριθμός των ενεργών wallets (λογαριασμών) με NFT επεσε επίσης κατά 88% στις 14.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ τον Νοέμβριο ανερχόταν σε 119.000.

Έσκασε η φούσκα των NFT; Στα τάρταρα οι πωλήσεις τους-1

Τα NFTs είναι κατά βάση ψηφιακά έργα τέχνης που λειτουργούν ως απόδειξη κατοχής ψηφιακών assets στο blockchain ή το metaverse.

Μετά τα υψηλά του Νοεμβρίου, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει πέσει κατά 23% και το Bitcoin κατά 43%. Η Fed πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα και τον επόμενο μήνα.

Καθώς οι επενδυτές και οι traders αποφεύγουν πλέον το ρίσκο και τα NFTs είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές ρίσκου, η πτώση τους ήταν αναπόφευκτη.

Πολλοί κάτοχοι NFT πλέουν διαπιστώνουν ότι η αξία των ψηφιακών τους αποκτημάτων έχει πέσει κατά πολύ σε σχέση με όταν τα απόκτησαν.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα NFT φαίνεται και από τις αναζητήσεις στο Google. Ο όρος ήταν από τους κορυφαίους που αναζητήθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά πλέον οι αναζητήσεις έχουν μειωθεί κατά 80%.

Επιπλέον, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Υπάρχουν περίπου πέντε NFT για καθέναν αγοραστη, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Chainanalysis. Μέχρι τα τέλη Απρίλη, 9,2 εκατομμύρια ΝFTs είχαν πωληθεί και είχαν αγοραστεί από 1,8 εκατομμύρια άτομα.

Πάντως, η μεγαλύτερη αγορά crypto, το Coinbase, εξακολουθεί να ποντάρει στα NFTs, καθώς ξεκίνησε μια νέα πλατφόρμα για αυτά πριν από ένα μήνα και έχει ήδη 4 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη. Επιτρέπει στους χρήστες να πουλάνε και να αγοράζουν NFTs χωρίς έξτρα χρεώσεις για αρχή, καθώς και να δημιουργούν NFTs.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τα μόνα NFTs που θα επιβιώσουν στο μέλλον είναι τα χρηστικά, δηλαδή αυτά που αγοράζεις και κερδίζεις κάτι στον πραγματικό ή τον ψηφιακό κόσμο. Για παράδειγμα, αγοράζεις ένα και μπορείς να δεις κατά αποκλειστικότητα μια νέα ταινία ή παίρνεις ένα NFT και κερδίζεις ένα προσωποποιημένο έργο τέχνης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Η Bored Ape NFT συγκεντρώνει 285 εκατ. δολ. σε κρυπτονομίσματα με πώληση εικονικής γης

Το πρώτο Tweet του Τζακ Ντόρσεϊ σε NFT: Από εκατομμύρια σε λίγες χιλιάδες δολάρια

Τι είναι τα NFTs και τα έξυπνα συμβόλαια; Μία σύντομη εισαγωγή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS
NFT