BUSINESS & FINANCE

Προσφυγή κατά της ΔΕΗ από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών 

Προσφυγή κατά της ΔΕΗ από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών 

Στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής της ΔΕΗ προσφεύγει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων με στόχο να εμποδίσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των μελών της μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής. Η διαδικασία της πρώτης συλλογικής προσφυγής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου και θα ακολουθήσει διαδικασία και δεύτερης προσφυγής. 

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών με την αγωγή που θα κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητούν να αναγνωριστεί ότι είναι άκυρη και ανίσχυρη η ρήτρα και ο τύπος αναπροσαρμογής, ότι η επιπλέον χρέωση είναι αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική και να υποχρεωθεί η αντίδικος να απέχει από την εφαρμογή του τύπου αναπροσαρμογής στις μελλοντικές χρεώσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έναντι αυτών. Επίσης, ζητούν να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί στην παράνομη αναπροσαρμογή, η οποία χρεώθηκε στους λογαριασμούς των προγενέστερων μηνών. Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούν να μην προβεί η ΔΕΗ στη διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της επί της προαναφερθείσας αγωγής. Η προσφυγή κάθε παραγωγού κάτω από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ.

Τη διαδικασία της αναφερόμενης προσφυγής έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το δικηγορικό γραφείο γνωστού εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του κ. Δημήτρη Βερβεσού θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και της αγωγής κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής για την ομοσπονδία. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Από 1η Μαΐου το θερινό ωράριο

Τιμολόγια ρεύματος: Τι λέει η ΡΑΕ για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News