Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 22:44
ΒUSINESS & FINANCE

Μπάφετ: Η τελευταία ευκαιρία για ένα μεσημεριανό γεύμα με τον μεγαλοεπενδυτή

Μπάφετ: Η τελευταία ευκαιρία για ένα μεσημεριανό γεύμα με τον μεγαλοεπενδυτή

Εάν αναζητάτε μια ευκαιρία για να δειπνήσετε με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία σας.

Ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς δημοπρατώντας ένα μεσημεριανό γεύμα μαζί του, αναβιώνοντας μια μακρόχρονη ετήσια παράδοση μετά από μια διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του Covid-19. Και σύμφωνα με τον οργανωτή της εκδήλωσης, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Glide με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αυτό το φιλανθρωπικό γεύμα θα είναι το τελευταίο του Μπάφετ.

Τα ετήσια γεύματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, γνωστά με την ονομασία «Power of One», του Μπάφετ ξεκίνησαν το 2000 για τη συγκέντρωση χρημάτων για λογαριασμό του Glide, το οποίο λειτουργεί μια εκκλησία και παρέχει γεύματα και υγειονομική περίθαλψη σε φτωχούς και αστέγους. Κατά το πρώτο έτος, η δημοπρασία συγκέντρωσε 25.000 δολάρια από έναν ανώνυμο δωρητή. Το 2019, το πιο πρόσφατο έτος της εκδήλωσης, η νικητήρια προσφορά ήταν 4,57 εκατ. δολάρια, που υποβλήθηκε από τον επιχειρηματία κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν.

Τα γεύματα έχουν συγκεντρώσει έως τώρα περισσότερα από 34 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός Glide, ο οποίος τιμολογεί τη φετινή δημοπρασία ως τον «μεγάλο τελικό» της εκδήλωσης. Ο Μπάφετ και ο Glide δεν έχουν εξηγήσει δημοσίως γιατί δεν θα επαναληφθεί το ετήσιο φιλανθρωπικό γεύμα. 

Οι μεσημεριανές δημοπρασίες σχεδιάστηκαν αρχικά από την πρώτη σύζυγο του Μπάφετ, Σούζι, η οποία πέθανε το 2004. Το 2017, ο Μπάφετ είχε πει ότι το φιλανθρωπικό αυτό έργο «βοηθά τους ανθρώπους που ο κόσμος έχει εγκαταλείψει».

Τα μεσημεριανά γεύματα – που μοιράζονται ο Μπάφετ, ο νικητής της δημοπρασίας και έως και επτά καλεσμένοι της επιλογής του νικητή – λαμβάνουν χώρα σε ένα ψητοπωλείο της Νέας Υόρκης που ονομάζεται Smith & Wollensky, όπου η τυπική παραγγελία του Buffett είναι «μια μεσαία μπριζόλα με κόκα κόλα με γεύση κεράσι, σύμφωνα με το εστιατόριο και τους νικητές των προηγούμενων δημοπρασιών.

Ο Σαν, ο νικητής του 2019, είναι ο ιδρυτής του κρυπτονομίσματος TRON και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανταλλαγής αρχείων Rainberry, ο οποίος χρησιμοποίησε το μεσημεριανό γεύμα με τον Μπάφετ για να του παρουσιάσει την αξία της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα. Τελικά όμως δεν φαίνεται να τον έπεισε, καθώς ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής είπε λίγες εβδομάδες μετά το μεσημεριανό γεύμα ότι εξακολουθεί να μην κατέχει κανένα κρυπτονόμισμα και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ, στάση την οποία δεν έχει αλλάξει ακόμη.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάφετ πλέκει το εγκώμιο του Μασκ: «Είναι νικητής»

Γουόρεν Μπάφετ: Όλα έτοιμα για τον θάνατό του…

Ο Προφήτης της Ομάχα ξύπνησε: Γιατί άρχισε ξανά τις επενδύσεις ο Γουόρεν Μπάφετ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News