Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 16:18
BUSINESS & FINANCE

Επιδότηση καυσίμων: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για το Fuel Pass

Επιδότηση καυσίμων: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για το Fuel Pass

Οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου κίνησης ξεπέρασαν τις 100.000, μέσα σε λίγες ώρες από τη λειτουργία της πλατφόρμας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το vouchers.gov.gr απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους και αφορά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing. 

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. Συγκεκριμένα από σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, και οι οποίοι θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Κάρτα καυσίμων: Άνοιξε το vouchers.gov.gr – 11 ερωτήσεις και απαντήσεις 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News