Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 09:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύλοι Λούλη: Προμήθεια σιτηρών εκτός των εμπλεκόμενων χωρών στη σύρραξη 

Μύλοι Λούλη: Προμήθεια σιτηρών εκτός των εμπλεκόμενων χωρών στη σύρραξη 

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Μύλοι Λούλη» με την οποία αναφέρεται στις χώρες από τις οποίες προμηθεύεται σιτηρά. 

Βάσει της ανακοίνωσης, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι έχει εναλλακτικές λύσεις για προμήθειες πέραν των εμπλεκόμενων χωρών (Ρωσία και Ουκρανία), σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προμήθεια από τις χώρες αυτές. 

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία αποτελούσαν το 17% της συνολικής αξίας των σιτηρών που άλεσε στο σύνολο της περυσινής χρονιάς. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αναλυτικότερα:

«Κατόπιν του από 24/2/2022 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:  

Όσον αφορά στις πωλήσεις προς τις εμπλεκόμενες χώρες, ο Όμιλος δεν έχει σημαντική έκθεση καθώς οι πωλήσεις της σε αυτές είναι αμελητέες.

Όσον αφορά στις αγορές σιτηρών από τις χώρες αυτές και ειδικότερα από την Ρωσία, κατά το προηγούμενο έτος αυτές αποτελούσαν το 17% της αξίας των συνολικών σιτηρών που άλεσε ο Όμιλος. Ο Όμιλος εισάγει πρώτες ύλες από αρκετές χώρες και έτσι έχει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προμήθεια από τις εμπλεκόμενες χώρες.

Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν είναι εφικτή η εκτίμηση της ενδεχόμενης επίπτωσης επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης του Ομίλου, καθότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμη τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα της σημερινής εμπλοκής.

Η εταιρεία παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News