Business & Finance Κυριακή 17/04/2022, 13:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E. Musk: Διαφορετικά τα συμφέροντα του δ.σ. του Twitter με των μετόχων

E. Musk: Διαφορετικά τα συμφέροντα του δ.σ. του Twitter με των μετόχων

Την άποψη ότι τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου του Twitter δεν ευθυγραμμίζονται με αυτά των μετόχων, εξέφρασε ο Έλον Μασκ χθες Σάββατο κι ενώ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει την προσπάθεια του να το εξαγοράσει

Ο επικεφαλής της Tesla, απαντώντας σε ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τις μετοχές των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ανάφερε ότι μετά την αποχώρηση του ιδρυτή Τζακ Ντόρσεϊ, το διοικητικό συμβούλιο «συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή». 

«Ουάου, με τον Τζακ να αποχωρεί, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συλλογικά δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή! Αντικειμενικά, τα οικονομικά τους συμφέροντα απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους».

Το περασμένη Παρασκευή, το Twitter υιοθέτησε το σχέδιο «δηλητηριώδες χάπι» προκειμένου να αποτρέψει την επιθετική προσφορά εξαγοράς του Μασκ. Το σχέδιο μπορεί να ασκηθεί εάν κάποιος αποκτήσει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προηγούμενη έγκριση και επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όποιος αναλάβει τον έλεγχο του Twitter θα καταβάλει ένα αντίτιμο στους μετόχους.

Απαντώντας σε άλλο tweet, σχετικά με το εάν το σχέδιο αυτό ισοδυναμεί με «εγκληματική αμέλεια», ο Μασκ είπε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να καταστεί «περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες» αντί «μόνο» γι αυτόν.

«Για να είμαστε δίκαιοι με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ανησυχητικό για άλλους πιθανούς πλειοδότες αντί μόνο για εμένα».

Από τότε που έχει καταθέσει την προσφορά του, ο Μασκ έχει επιδοθεί σε μια σειρά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ αυτής. 

Την περασμένη Πέμπτη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, επισήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα έχει ευθύνες εάν ενεργήσει εναντίον των μετόχων. Ευχαρίστησε επίσης τους ακόλουθούς του που ψήφισαν στις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υπέρ της προσφοράς του. 

Από τη μεριά του, ο Τζακ Ντόρσεϊ, απαντώντας σε tweets σχετικά με το αν μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν μια εταιρεία, ο δήλωσε ότι «είναι σταθερά το δυσλειτουργικό κομμάτι μιας εταιρείας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά του Twitter

Twitter: Bγάζει «δηλητηριώδες χάπι» κατά της επιθετικής προσφοράς Έλον Μασκ

Twitter: Ενισχύει την «άμυνά» του έναντι της προσφοράς του Μασ

Είναι ο Μασκ ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News