Business & Finance Κυριακή 20/12/2020, 12:47
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πρόγραμμα 450 εκατ. για δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

Ποιες κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο για την στήριξη των επιχειρήσεων

Πρόγραμμα 450 εκατ. για δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

Δύο προγράμματα τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο αναμένεται να προκηρυχθεί προγραμμα παροχής εγγυημένων δανείων από την πλευρά του κράτους σε συνεργασία με την Eλληνική Aναπτυξιακή Tράπεζα συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα αφορά μικρές επιχειρήσεις και το μέγιστο ποσό δανειοδότησης θα ειναι 50.000 ευρώ.

«Συμφωνήσαμε μέ την Eλληνική Aναπτυξιακή Tράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» ανέφερε. Όπως σημείωσε ο υπουργός οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται πλέον λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και άρα περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό συζητείται ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» που έτρεξε για τα νοικοκυριά. Όπως εξήγησε, υπάρχουν σκέψεις από τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλάβει να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους, αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως όσο είναι κλειστή η αγορά το κράτος θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του click away σημείωσε πως πάει όλοο και καλυτέρα και μπορεί σε κάποιο βαθμό να σώσει τη χριστουγεννιάτικη αγορά απο την απόλυτη καταστροφή. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News