Business & Finance Δευτέρα 18/04/2022, 13:18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H πρόταση της DPort για την Συλλογική Σύμβαση στο λιμάνι του Πειραιά 

H πρόταση της DPort για την Συλλογική Σύμβαση στο λιμάνι του Πειραιά 

Τις προτάσεις της για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) κατέθεσαν η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, που διαχειρίζονται τις λιμενικές εμπορευματικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την πρόταση της DPort η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα έχει ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών, ενώ οι αυξήσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2022. Στο οικονομικό τους σκέλος οι αυξήσεις στα μεικτά ημερομίσθια ξεκινούν από το 6% και φτάνουν το 10%. 

H πρόταση της DPort για την Συλλογική Σύμβαση στο λιμάνι του Πειραιά -1

«Αποτελεί δέσμευση των εταιρειών οι αυξήσεις των εργαζομένων και οι μισθοί (αποδοχές) που θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της νέας ΣΣΕ, να έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, όλες οι μισθοδοσίες από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη στιγμή της  υπογραφής της (συμπεριλαμβάνεται το Δώρο Πάσχα) θα επανα-υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό της αύξησης λίγες μέρες μετά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. 

Στόχος της DPort είναι την Τετάρτη 4 Μαΐου να έχει ολοκληρωθει ο κύκλος διαπραγματεύσεων με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων και την Παρασκευή 6 Μαΐου να γίνει η αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εταιρείες σε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Λοιπές  Παροχές 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξακολουθούν και είναι κατοχυρωμένες οι υπάρχουσες παροχές των εταιρειών που είναι:

  • Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)
  • Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία
  • Σάντουιτς σε κάθε βάρδια με δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητάς τους
  • Διατακτικές Σίτισης (5€ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο)
  • Δωροεπιταγή 200€ κάθε Χριστούγεννα
  • Αλλαγές ειδικοτήτων και αναβαθμίσεις Εργαζομένων

Από την ημέρα υπογραφής της νέας ΣΣΕ προβλέπεται αναβάθμιση τουλάχιστον 50 εργαζομένων στο από Παπουτσάκια σε Λασαδόροι και από Λασαδόροι σε Κουμάντα. Μετατροπή 100 συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης Μετατροπή 100 συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους κάθε χρόνο.

Εκπαιδεύσεις & Εκπαιδευτικό Κέντρο  

Συμφωνήθηκε η συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες με βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε προτάσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  Καταβολή ενός ημερομισθίου ως έξτρα παροχή στους συναδέλφους που παρακολουθούν το σεμινάριο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

Ήρθαμε σε συμφωνία με την εταιρία ΣΕΠ και νοικιάσαμε χώρο μέσα στο λιμάνι όπου θα πραγματοποιείται μέρος της εκπαίδευσης των νέων εργατών όπως και των εργατών με ειδικότητα παπουτσάκια που θα αναβαθμίζονται σε λαδασόροι.

Φόρμες Ψύχους 

Συμφωνήθηκε η παροχή και η χρήση της Φόρμας Ψύχους από όλο το εργατικό προσωπικό για χρήση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5 βαθμούς κελσίου και αντίστοιχα θα αντικαθίσταται όταν υπάρχει καταστροφή.

Κλειστά Clark

Συμφωνήθηκε η αντικατάσταση των υπαρχόντων με 4 νέα κλειστά καινούργια κλαρκ. Έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους από τα αρμόδιο Υπουργεία (η καθυστέρηση αφορούσε έλλειψη προσωπικού των Υπουργείων λόγω Covid), έχουν εγκατασταθεί οι ασύρματοι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των VMT.

Ανανέωση Διαγραμμίσεων

Συμφωνήθηκε – Είμαστε σε συνεχή ενημέρωση με την εταιρία ΣΕΠ με σκοπό η ανανέωση των διαγραμμίσεων να είναι πιο συχνή με σκοπό οι εργασίες μας να διευκολύνονται.

Καμαράκι στις ΓΦ

Συμφωνήθηκε  – Η κατασκευάστρια εταιρία ZPMC έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της για την κατασκευή και την εγκατάσταση ειδικού χώρου που οι εργαζόμενοι στον ντόκο θα μπορούν να αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στις γερανογέφυρες. Θα σας ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής και της εγκατάστασης τις επόμενες εβδομάδες.

Βλάβες και αναφορές μηχανήματα:

Έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να καταγράφονται οι βλάβες για κάθε μηχάνημα με σκοπό τον άμεσο έλεγχο και την άμεση αποκατάσταση κάθε βλάβης.

CB- Ασύρματος σε Λασαδόρο

Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο ελέγχου των ασυρμάτων που θα αγοραστούν από τις εταιρίες με σκοπό ο λασαδόρος (2ος στην εργατική ομάδα) να χρησιμοποιεί στην εργασία του ασύρματο. Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που απαιτείται και οι εταιρίες θα προχωρήσουν στην αγορά των ασυρμάτων που απαιτούνται.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News