Business & Finance Παρασκευή 15/04/2022, 22:15
ΒUSINESS & FINANCE

Investcorp: Σε αποκλειστικές συνομιλίες με Elliott για την εξαγορά της Milan

Investcorp: Σε αποκλειστικές συνομιλίες με Elliott για την εξαγορά της Milan

Σε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας AC Milan από το αμερικανικό αντισταθμιστικό ταμείο Elliott Management βρίσκεται η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού Investcorp σε μία συμφωνία που αναμένεται να αποτιμήσει την ομάδα σε περισσότερα από 1 δισ.ευρώ, σύμφωνα με πηγές. 

Ο Μοχάμεντ Αλαρντί, εκτελεστικός πρόεδρος της Investorp και ο Χέιζεμ Μπεν-Γκασέμ, εκ των διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με κορυφαία στελέχη του αντισταθμιστικού ταμείου. Να σημειωθεί ότι το hedge fund έχει προσεγγιστεί από διάφορους επίδοξους αγοραστές τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια συμφωνία.

Μία πώληση πάντως σε μία τιμή πάνω από το 1 δισ.ευρώ θα συνιστούσε τεράστια νίκη για το Elliot, το οποίο απέκτησε τον έλεγχο της AC Milan το 2018 σε αξία πολύ μικρότερη. Οταν δε το Elliot απέκτησε την ομάδα, τα οικονομικά της AC Milan ήταν σε πολύ δεινή κατάσταση. 

Η ομάδα, η οποία αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες στον κόσμο υπό την ιδιοκτησία του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των μιντια και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν έχει κερδίσει κατάταξη στο Κορυφαίο Πρωτάθλημα της Ιταλίας από το 2011 και είχε επανειλημμένα αποτύχει να προκριθεί στο Champions League, την πιο προσοδοφόρα διοργάνωση της Ευρώπης.

Μετά από πέντε χρόνια αναδιάρθρωσης και επενδύσεων, το Elliott Management επέστρεψε τη Milan στο Champions League και η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Serie A με πολλές πιθανότητες να κερδίσει ξανά τον τίτλο μετά από 11ετή ξηρασίας. Η Investcorp, η οποία ιδρύθηκε το 1982 ως επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα τις χώρες του Κόλπου και αναδείχθηκε κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 αποκτώντας μερίδια στους πολυτελείς ομίλους Gucci και Tiffany, σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει στο κλαμπ και να εδραιώσει τη θέση του στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με πηγές.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

«Μνηστήρας» και από την Ινδία για την αγορά της Τσέλσι

Standard Liège: Αμερικανική επενδυτική εταιρεία αγοράζει τη βελγική ποδοσφαιρική ομάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News