Business & Finance Παρασκευή 15/04/2022, 21:08
ΒUSINESS & FINANCE

Ανάδοχος το σχήμα Intrakat-Bouygues για το Marina Tower

Ανάδοχος το σχήμα Intrakat-Bouygues για το Marina Tower

Στο σχήμα της Intrakat και της γαλλικής Bouygues καταλήγει, κατά πληροφορίες, το έργο της κατασκευής του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας (Marina Tower) στο Ελληνικό. Η κοινοπραξία έδωσε την μεγαλύτερα προσφορά για το έργο της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ.

Για το Marina Tower η Lamda Development έχει συνάψει συμφωνίες προπώλησης για το 70%, ενώ υπάρχουν συμφωνίες για το υπόλοιπο 30% χωρίς ακόμη να έχουν πέσει οι υπογραφές. Οι προκαταβολές που έχουν ήδη καταβληθεί αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 374 εκατ. ευρώ.

Η έναρξη υλοποίησης της συγκεκριμένης ανάπτυξης προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develoment, Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε πρόσφατα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ότι οι συνολικές πωλήσεις των οικιστικών ακινήτων αναμένεται να φέρουν έσοδα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς η εισηγμένη πρόκειται να εισπράξει σε προκαταβολές 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, κατά την πρώτη φάση της ανάπτυξης του Ελληνικού, οι οικιστικές αναπτύξεις ανέρχονται συνολικά σε 100.000 τ.μ., με την εισηγμένη:

– να έχει συνάψει συμφωνίες προπώλησης για το 70% των Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας (Marina Tower), ενώ υπάρχουν συμφωνίες για το υπόλοιπο 30% χωρίς ακόμη να έχουν πέσει οι υπογραφές. Οι προκαταβολές που έχουν ήδη καταβληθεί αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 374 εκατ. ευρώ, με την έναρξη υλοποίησης της συγκεκριμένης ανάπτυξης να προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.

– οι 28 βίλες έχουν πωληθεί από τα σχέδια σε 27 αγοραστές.

– οι 100 πολυτελείς κατοικίες – διαμερίσματα (condos) στο παραλιακό μέτωπο εκτιμάται ότι θα έχουν πωληθεί, από τα σχέδια, μέχρι τον Ιούνιο. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών που αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 42 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν περίπου 15% των συνολικών εκτιμώμενων μελλοντικών εσόδων από τις εν λόγω οικιστικές αναπτύξεις.

 

moneyreview.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Επιπλέον 1.000 κατοικίες

Ελληνικό: Sold out οι κατοικίες – Τι ισχύει με το αυξημένο κόστος

Ελληνικό: 4 νέα ξενοδοχεία και 327 πολυτελείς κατοικίες τα πρώτα παραδοτέα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News