Business & Finance Παρασκευή 15/04/2022, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Ο Μπάφετ πλέκει το εγκώμιο του Μασκ: «Είναι νικητής»

Ο Μπάφετ πλέκει το εγκώμιο του Μασκ: «Είναι νικητής»

Μπορεί να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ωστόσο ο Γουόρεν Μπάφετ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Ίλον Μασκ σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ερωτώμενος για τον άνθρωπο που τον έχει ξεπεράσει σε πλούτο και για την κεφαλαιοποίηση της Tesla, ο «Προφήτης της Ομάχα» απάντησε:

«Αυτό δείχνει τι παράγει η Αμερική. Ο Ίλον έχει αντιμετωπίσει τη General Motors, τη Ford, την Toyota, όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τόσα πράγματα, και έχει μια ιδέα. Και είναι νικητής. Αυτή είναι η Αμερική. Δεν μπορείς να το ονειρευτείς αυτό. Είναι εκπληκτικό» σχολίασε ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος.

Φαίνεται πως με τα χρόνια ο ιδρυτής της Berkshire «μαλάκωσε», καθώς παλιότερα ήταν πιο μετρημένος απέναντι στο αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Ενώ σε αυτή τη συνέντευξη επαίνεσε τον Μασκ για το γεγονός ότι τα έβαλε με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, το 2018 τον είχε επικρίνει για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

«Στον κόσμο αρέσει το αυτοκίνητό του. Προσπαθεί να βελτιώσει ένα προϊόν. Τον συγχαίρω για αυτό, αλλά οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν αν είναι επιτυχημένο. Δεν είναι τόσο εύκολο», είχε αναφέρει πριν τέσσερα χρόνια ο Μπάφετ.

Σε άλλη συνέντευξη από το 2020, είχε επισημάνει ότι δεν σκοπεύει να επενδύσει στην Tesla, αν και πίστευε ότι ο Ίλον Μασκ έχει κάνει κάποια «αξιοσημείωτα πράγματα».

Μπορεί η μεγαλύτερη γενιά να δείχνει την εκτίμησή της προς τη μικρότερη, αλλά δεν φαίνεται πως ισχύει το αντίθετο, καθώς πρόσφατα ένας άλλος δισεκατομμυριούχος επενδυτής και πρώην συνεργάτης του Μασκ, ο Πίτερ Τιλ, αποκάλεσε τον Μπάφετ «κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα» και «γεροντοκρατία».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Και όμως, δεν έχει χρήματα για να αγοράσει το Twitter – Πού θα τα βρει

Άστραψε και βρόντηξε ο Τιλ κατά Μπάφετ: «Κοινωνιοπαθής παππούς»

Ο Ίλον Μασκ δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ – Ποιος του έκλεψε τον τίτλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News