Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 16:21
BUSINESS & FINANCE

Alpha Bank: Επενδύσεις με περιβαλλοντικό αντίκτυπο στους πελάτες του private banking

Alpha Bank: Επενδύσεις με περιβαλλοντικό αντίκτυπο στους πελάτες του private banking

Επενδυτικά προϊόντα με περιβαλλοντικό αντίκτυπο (impact investments) παρέχει σε πελάτες του private banking η Alpha Bank, εισάγοντας στην ελληνική αγορά ένα επενδυτικό προϊόν με στοχευμένη δράση δενδροφύτευσης. Ειδικότερα, για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας συμμετοχής σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα, φυτεύεται ένα δέντρο από την περιβαλλοντική εταιρεία Reforest’ Action. 

Στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης επενδυτικής στρατηγικής της Τράπεζας, οι πελάτες του private banking συμβάλλουν από το 2021 στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της συμμετοχής τους στα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα και τη συγκέντρωση 10,9 εκατ. ευρώ και 6,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, χρηματοδοτούν μέσω της Reforest΄ Action την φύτευση 17.379 δένδρων.

Η δενδροφύτευση θα συνεισφέρει στη δέσμευση 2.606 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, παρέχοντας καταφύγιο σε πάνω από 52.000 άγρια ζώα, παράγοντας περισσότερους από 69.500 μήνες οξυγόνου και δημιουργώντας περίπου 17.380 νέες ώρες εργασίας. Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση της δράσης που έχει αναλάβει η Alpha Bank, η Reforest’ Action σε  συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης εντόπισε το δάσος του Αρωνά του Δήμου Κατερίνης όπου και θα πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση. 

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων της Alpha Bank Πάνος Ρεμούνδος δήλωσε σχετικά: «Η Alpha Bank παραμένει διαχρονικά προσηλωμένη στη διάθεση καινοτόμων επενδυτικών προϊόντων,  υιοθετεί και αναδεικνύει όρους βιωσιμότητας και κριτηρίων ESG, συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στο  περιβάλλον και την κοινωνία. Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, συνδυάζοντας σύγχρονα επενδυτικά  προϊόντα με μία αξιόλογη και οργανωμένη προσπάθεια αποκατάστασης των δασών, δίνοντας στους  Πελάτες μας τη δυνατότητα να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος». 

To προφίλ της Reforest’ Action

Η Reforest’ Action ιδρύθηκε το 2010 με στόχο τη συντήρηση, αποκατάσταση και δημιουργία νέων δασών σε όλο τον κόσμο. Μέσω των πρωτοβουλιών αναδάσωσης που θέτει σε εφαρμογή, καλεί ιδιώτες και εταιρείες να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για την προστασία των δασών. Από την ίδρυσή της, η Reforest’ Action έχει φυτέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέντρα με τη βοήθεια τουλάχιστον 150.000 πολιτών και έχει βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα των δασών σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα. Ο ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος της εταιρείας για τα προσεχή έτη (έως το 2030) είναι η φύτευση ή λήψη μέτρων προστασίας για συνολικά 1 δισεκατομμύριο δέντρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης στις καμένες περιοχές

Morgan Stanley: Πώς επηρεάζει την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες ο πόλεμος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News