Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 08:00
BUSINESS & FINANCE

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές προς Δήμους

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές προς Δήμους

Τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τους Δήμους περιλαμβάνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Υπολογίζεται ότι οι οφειλές προς τους Δήμους ξεπερνούν τα 3,1 δισ. ευρώ. 

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, οφειλές που δημιουργούνται προς τους Δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση έως 120 δόσεων, δηλαδή έως και για 10 χρόνια. Η διάταξη προβλέπει σημαντική απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα που φτάνει έως και στο σύνολό τους, στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής. 

Η ρύθμιση αφορά όλα τα είδη των οφειλών και θα γίνεται ηλεκτρονικά. Η σχετική πλατφόρμα, όπου όλοι οι Δήμοι θα αναρτήσουν τις οφειλές, θα ανοίξει το Μάρτιο και θα παραμείνει ανοικτή για τέσσερις μήνες. 

«Προφανώς λόγω και της κρίσης που υπάρχει και του οικονομικού προβλήματος, είναι απαραίτητο να δώσουμε μία νέα ανάσα και στους οφειλέτες των δήμων είτε αυτά είναι νομικά ή φυσικά πρόσωπα για να ρυθμίσουν οφειλές οι οποίες θα βεβαιωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο κ. Λιβάνιος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News