Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 19:32
BUSINESS & FINANCE

Καϋμενάκης – Μπάκου: Δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 18,3% της Ελλάκτωρ

Καϋμενάκης – Μπάκου: Δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 18,3% της Ελλάκτωρ

Σε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021 προχώρησε η Invesco Finance S.A, η οποία ελέγχεται -από κοινού- από τους Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου.

Οι δύο επιχειρηματίες, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν προβεί στην αγορά του 5% των μετοχών του Ομίλου, το οποίο μέχρι πρότινος άνηκε στους αδερφούς Δημήτρη και Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Μετά τη δεσμευτική συμφωνία αγοράς, η οποία εκπνέει στις αρχές του επόμενου έτους, το ποσοστό των Καϋμενάκη – Μπάκου θα διαμορφώνεται, ως εκ τούτου, στο 23,3%. 

Η αγορά του 18,3% θα προέρχεται -και πάλι- από το νομικό πρόσωπο Pemanoaro Limited, το οποίο ελέγχεται από κοινού από τους αδερφούς Καλλιτσάντση. 

Πρόκειται για ποσοστό, το οποίο είχε ενεχυριαστεί από το fund Farallon, το οποίο με τη σειρά του έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκατ. ευρώ την πρωτοβουλία Change4Ellaktor (σ.σ. μέσω της οποίας η διοίκηση της εταιρείας περιήλθε στον έλεγχο των κ.κ. Καλλιτσάντση).

Σημειώνεται ότι στις 7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί, ύστερα από αίτημα της ολλανδικής Reggeborgh, η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με αντικείμενο τη λήψη αποφάσεων για πιθανή αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Reggeborgh φέρεται να ελέγχει ποσοστό 35% της Ελλάκτωρ, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών φίλιων δυνάμεων και του δικαιώματος προαίρεσης για την απόκτηση του ποσοστού του Λεωνίδα Μπόμπολα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News