Business & Finance Τετάρτη 6/04/2022, 16:41
BUSINESS & FINANCE

Spitogatos Insights: Επέκταση στο real estate με τη χρήση δεδομένων

Spitogatos Insights: Επέκταση στο real estate με τη χρήση δεδομένων

Ένα νέο business unit, το Spitogatos Insights, το οποίο θα αξιοποιεί την τεχνολογία big data και data intelligence με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στην ελληνική αγορά real estate και την παροχή «έξυπνης» και σε βάθος ενημέρωσης στο επενδυτικό κοινό, δημιούργησε ο Spitogatos, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωση. 

Αφού επεξεργαστεί στοιχεία από πολλαπλές πηγές, το Spitogatos Insights προχωρά σε καθαρισμό, οργάνωση και ανάλυση των δεδομένων με βάση δείκτες όπως η ζήτηση και η προσφορά ακινήτων, εκθέσεις για τη δυναμική της αγοράς και άλλα. 

Με αυτό το τρόπο, θεσμικοί παράγοντες της αγοράς -όπως τράπεζες, συμβουλευτικές εταιρείες και εταιρείες εκτίμησης ακινήτων- αποκτούν πρόσβαση σε μια σειρά χρήσιμων και αξιόπιστων στοιχείων και δεδομένων τα οποία συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην ορθή λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, οι παράγοντες της ελληνικής επενδυτικής αγοράς ακινήτων καλούνταν να διαχειριστούν με χειροκίνητο και δύσχρηστο τρόπο ένα τεράστιο όγκο διαθέσιμων datapoints, τα οποία είναι πιθανό να εμπεριέχουν απαρχαιωμένες και μεροληπτικές πληροφορίες, το Spitogatos Insights αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η δημιουργία του Δείκτη Τιμών SPI το 2019», δήλωσε ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO του Spitogatos. «Διαθέτουμε μοναδική τεχνολογία και δεδομένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενοποιούμε τις πλατφόρμες μας και κατ’ επέκταση τις δυνατότητές μας με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου, και πλέον είμαστε αρκετά ώριμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα στα real estate data με τη δημιουργία του Spitogatos Insights και την κατάλληλη στελέχωσή του», πρόσθεσε. 

Επικεφαλής του Spitogatos Insights έχει αναλάβει ο Senior Executive, David Hueso Gutiérrez, τέως CEO της ισπανικής urbanData analytics, startup με εξειδίκευση στα big data και την τεχνητή νοημοσύνη στο real estate, η οποία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Alantra το 2019.

Ο David Hueso Gutiérrez σημειώνει: «Η δραστηριότητα των ευρωπαϊκών μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα το 2021. Η Ελλάδα ήταν η πιο ενεργή αγορά στην περιοχή, με κλειστές συμφωνίες και εν εξελίξει μη αυτοεξυπηρετούμενα δάνεια αξίας 45,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Deloitte. Στην Spitogatos Insights θέλουμε να είμαστε δίπλα στην αγορά για να την υποστηρίξουμε στη λήψη αποφάσεων μέσω πραγματικών και αξιόπιστων δεδομένων».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News