BUSINESS & FINANCE

Πέφτει η αυλαία για την ενισχυμένη εποπτεία – Οι εκκρεμότητες

Πέφτει η αυλαία για την ενισχυμένη εποπτεία – Οι εκκρεμότητες

Ολοκληρώνεται σήμερα η 14η και τελευταία αξιολόγηση στα πλαίσια της ενισχυμένης εποπτείας μεταξύ οικονομικού επιτελείου και επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Μέσα από μια περισσότερο τυπική διαδικασία κλείνει συνάμα και μια εποχή – αυτή της ενισχυμένης εποπτείας – αφού έχει αποφασιστεί πως η χώρα εντός του καλοκαιριού θα πάρει «εξιτήριο» και θα περάσει στη εποχή της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης. 

Σε αυτή την τελευταία αξιολόγηση, θα συζητηθεί και πότε θα αποδεσμευθούν οι δύο τελευταίες δόσεις που εκκρεμούν από την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων. Σε ό,τι αφορά στη δόση που εκκρεμεί από το 2019, θα αποδεσμευτεί πιθανότατα τον Νοέμβριο, ενώ η άλλη αναμένεται αυτό τον Ιούνιο.

Οι εκκρεμότητες

Στη συνάντηση αυτή, θα καθοριστούν και οι εκκρεμότητες που θα συμπεριληφθούν και στην τελευταία έκθεση των θεσμών η οποία θα δημοσιευθεί τις τελευταίες 15 ημέρες του Μαΐου.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και κυρίως στο στοκ των συντάξεων, στην εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, στη δημιουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στο νέο σύστημα EISPRAXIS της ΑΑΔΕ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Προς «ομαλή μετάβαση» από την ενισχυμένη εποπτεία η Ελλάδα

Χρ. Σταϊκούρας: Πορεία για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News