Business & Finance Τρίτη 5/04/2022, 10:48
BUSINESS & FINANCE

ΙΝΚΑ: Ετοιμάζει συλλογικές αγωγές κατά εταιρειών ρεύματος

ΙΝΚΑ: Ετοιμάζει συλλογικές αγωγές κατά εταιρειών ρεύματος

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ενώσεις Καταναλωτών ζητώντας την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος και των χρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι Οργανώσεις-Μέλη του προχωρούν σε συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας, καταγγέλλοντας αστρονομικά υπερκέρδη των εταιρειών αυτών, εις βάρος των καταναλωτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος, που επιβλήθηκε με αδιαφάνεια από τον Αύγουστο του 2021, συνθλίβει όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες και επαγγελματίες, χωρίς εξαίρεση, αφού τους επιβαρύνει με εξωφρενικές χρεώσεις και τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο».

Επιπρόσθετα, το ΙΝΚΑ προσθέτει ότι η συγκεκριμένη ρήτρα επιβαρύνει το κόστος του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, καθώς αυξάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα το κόστος παραγωγής και διανομής όλων των αγαθών.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπονομεύει αδιακρίτως το εισόδημα των πολιτών και ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη, σε μία χώρα που αγωνίζεται να απαλλαγεί από την επώδυνη κληρονομιά της βαρύτερης οικονομικής ύφεσης της πρόσφατης ιστορίας της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.

Με στόχο όχι μόνο την προστασία του εισοδήματος των πολιτών και του μέλλοντος της χώρας, αλλά και την προάσπιση της νομιμότητας το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι Οργανώσεις-Μέλη του καλούν όλους τους πολίτες, πέρα από κάθε κομματική ή πολιτική ένταξη, σε συλλογική δράση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News