Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 13:08
BUSINESS & FINANCE

Καλύτερα άνεργοι, παρά δυστυχισμένοι: Οι νέοι ανατρέπουν τα πάντα στην αγορά εργασίας

Καλύτερα άνεργοι, παρά δυστυχισμένοι: Οι νέοι ανατρέπουν τα πάντα στην αγορά εργασίας

Την ώρα που το κύμα της Μεγάλης Παραίτησης καλά κρατεί και νέα πρόσωπα καλούνται να στελεχώσουν την αγορά εργασίας, αποκαλυπτική έρευνα δείχνει ότι πάνω από τους μισούς Milennials και Zoomers θα προτιμούσαν να είναι άνεργοι, αλλά ευτυχισμένοι.

Σύμφωνα με μελέτη της Randstad, το 56% της Generation Z και το 55% των Milennials απάντησαν ότι θα παραιτούνταν από τη δουλειά τους, αν αυτή επηρέαζε την προσωπική τους ζωή και δεν τους επέτρεπε να τη χαρούνε.

Αντίθετα, κάτι παραπάνω από το 1/3 της μεγαλύτερης γενιάς των Baby Boomers απάντησε θετικά στην ίδια ερώτηση.

Γενικότερα, το 1/3 όλων των ερωτηθέντων στην έρευνα της Randstad απάντησε ότι έχουν φύγει από μια δουλειά επειδή τους εμπόδιζε με κάποιον τρόπο στην προσωπική τους ζωή.

Καλύτερα άνεργοι, παρά δυστυχισμένοι: Οι νέοι ανατρέπουν τα πάντα στην αγορά εργασίας-1

Παρόλο που το 83% των Milennials και το 71% των Gen Z-ers απάντησε ότι το ευέλκτικο ωράριο και το περιβάλλον εργασίας είναι σημαντικά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν έχουν επιλογή για το πού θα δουλέψουν. Δύο στους πέντε επίσης δεν μπορούν να ελέγχουν το ωράριό τους.

«Οι εργοδότες πρέπει να γίνουν καλύτεροι στο να προσωποποιούν την εμπειρία εργασίας για κάθε εργαζόμενό τους», σχολίασε ο Sander van’t Noordende, επικεφαλής της ολλανδικής Randstad. 

Η έρευνα της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού δείχνει ότι η Μεγάλη Παραίτηση καλά κρατεί και ότι η αγορά εργασίας πρέπει να προσαρμοστεί σε μια δεξαμενή εργαζομένων που συρρικνώνεται συνεχώς.

Καθώς υπάρχουν λιγότερα άτομα στην αγορά εργασίας, οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι έχουν περισσότερες επιλογές και πηγαίνουν εκεί όπου θεωρούν ότι θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

«Αυτή είναι η αλλαγή που βλέπουμε σήμερα. Οι εργαζόμενοι είναι πιο προετοιμασμένοι να αντιδράσουν στη δυστυχία τους ή στην μη ικανοποίηση των αναγκών τους. Είναι έτοιμοι ακόμα και να παραιτηθούν από τη δουλειά τους αν δεν είναι χαρούμενοι» αναφέρει ο επικεφαλής της Randstad.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Απολιτίκ και ανενημέρωτη; Η Generation Z σπάει τα στερεότυπα

Μισθοί: Μία στις 3 επιχειρήσεις δίνει αυξήσεις βάσει πληθωρισμού – Ποιοι κλάδοι πληρώνουν καλύτερα

Μετά τη Μεγάλη Παραίτηση, έρχεται η Μεγάλη Απογοήτευση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News