Business & Finance Πέμπτη 31/03/2022, 22:45
BUSINESS & FINANCE

ΥΠΠΟΑ: Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και στην εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κ.λπ.) για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου,

ΥΠΠΟΑ: Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

​Το έργο της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, το οποίο ανακοινώθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στις 11 Μαρτίου στη Ρόδο, εντάχθηκε για χρηματοδότηση με 16.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πριν λίγες εβδομάδες, τιμώντας αυτή τη δέσμευση, επιβεβαιώσαμε την απόφαση για άμεση υλοποίηση του έργου αποκατάστασης αυτού του εμβληματικού, για το νησί, μνημείου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ροδίων Αντώνη Καμπουράκη. Παρόλα αυτά, και με στόχο αποκλειστικά  ευτελείς σκοπιμότητες, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξακολούθησαν να μιλούν για «φιέστες, επικοινωνιακά τερτίπια και κοροϊδία». Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα. Η δέσμευσή μας τηρήθηκε με συνέπεια. Η απόφαση έχει υπογραφεί και η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη. Ιδού λοιπόν και η πράξη ένταξης. Είναι σαφές ότι οι μόνοι που κοροϊδεύουν είναι εκείνοι που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες με τη μικροπολιτική τους τακτική. Το έργο προχωρά, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Ρόδου, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού».

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και στην εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κ.λπ.) για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως κέντρο πολιτισμού, ανοιχτό για το κοινό, με αίθουσες θεάτρου (λυρικού και πρόζας), χορού και μουσικής, αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, χώρους πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής. Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2025.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζεϊμπέκικος, μπουζούκι, τζουράς και μπαγλαμάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εντός 2022 οι άδειες δόμησης από το υπουργείο Πολιτισμού στο πληροφοριακό σύστημα e-adeies

Με χρηματοδότηση 3 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση των χώρων του Φεστιβάλ Αθηνών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News