Business & Finance Πέμπτη 31/03/2022, 16:32
BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήρια: Τα περιθώρια ανόδου εξαντλούνται, λένε Goldman Sachs και UBS

Χρηματιστήρια: Τα περιθώρια ανόδου εξαντλούνται, λένε Goldman Sachs και UBS

Μπορεί ο Μάρτιος να είναι ο πρώτος μήνας από τις αρχές του έτους που κλείνει με κέρδη για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όμως οι αναλυτές της Goldman Sachs και της UBS προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη ίσως να μην έχει και πολλά περιθώρια να συνεχιστεί.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, βλέπουμε μικρά περιθώρια ανόδου τώρα, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεσή τους. Ο Mark Haefele, chief investment officer της UBS Global Wealth Management  συμφωνεί λέγοντας ότι «το βασικό σενάριό μας τώρα είναι για μόνο ήπια περιθώρια ανόδου για τις μετοχές». 

Τόσο η Goldman Sachs όσο και η UBS δίνουν την τιμή στόχο του S&P 500 στις 4.700 μονάδες για το τέλος του έτους, δηλαδή λιγότερο από 2% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Στο αρνητικό τους σενάριο, και οι δύο οίκοι βλέπουν τον δείκτη να υποχωρεί περίπου 22%, στις 3.600 μονάδες.

Ενώ οι ανεπτυγμένες αγορές έχουν ανακτήσει τις ζημιές που σημείωσαν αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, παραμένουν χαμηλότερα από τα επίπεδα-ρεκόρ του Ιανουαρίου. Αυτές οι ήπιες επιδόσεις έρχονται έπειτα από την ισχυρή μετα-πανδημική ανάκαμψη.

Η UBS αποδίδει την επιφυλακτική άποψή της εν μέρει στα εταιρικά κέρδη, ενώ η Goldman αποκαλύπτει ότι από τις συζητήσεις με τους πελάτες της διαπιστώνει μία απουσία πίστης ή ενθουσιασμού για τις αμερικανικές μετοχές στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας και των αυξανόμενων επιτοκίων.

Η Generali Investments κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. «Βλέπουμε λίγη αξία στο να κυνηγάμε τη χρηματιστηριακή ανάκαμψη του Μαρτίου σε αυτά τα επίπεδα αποτιμήσεων», σημειώνει ο οίκος.

Η UBS, πάντως, βλέπει ευκαιρίες για τους επενδυτές, συστήνοντας να εστιάζουν στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα data και το κλίμα, δηλαδή τους τομείς που θα ευνοηθούν από τη νέα εστίαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα μετά τον πόλεμο.

Η Goldman συστήνει μετοχές ανάπτυξης έναντι αξίας και συστήνει στους επενδυτές να στραφούν σε μεμονωμένες εταιρείες «που μπορούν να καινοτομήσουν, να φέρουν την επανάσταση, να διευκολύνουν και να προσαρμοστούν».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Υποβαθμίζει τις τράπεζες η Morgan Stanley – Επιφυλακτική για τις αγορές

BofA: Ο πόλεμος αλλάζει την Ευρώπη – Οι 7 νέες mega τάσεις και οι κερδισμένοι

Goldman Sachs: Ποντάρει στο ΧΑ λόγω τουρισμού – Στόχος οι 1.175 μονάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News