Business & Finance Πέμπτη 31/03/2022, 13:31
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Επιδικάστηκε αποζημίωση 710 χιλ. από τον Αν. Καλλιτσάντση – Τι απαντά

Ελλάκτωρ: Επιδικάστηκε αποζημίωση 710 χιλ. από τον Αν. Καλλιτσάντση – Τι απαντά

Αποζημιώσεις ύψους 710 χιλιάδων ευρώ από τον πρώην CEO και πρώην μεγαλομέτοχο Αναστάσιο Καλλιτσάντση και την εταιρεία Nexus Design επιδίκασε στην Ελλάκτωρ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό, θα υποβληθεί έφεση σημειώνουν κύκλοι της πλευράς Καλλιτσάντση, που επιφυλάσσονται και για περαιτέρω ενέργειες.

Η υπόθεση αφορά έγκληση της διοίκησης της Ελλάκτωρ σύμφωνα με την οποία ο Αν. Καλλιτσάντσης και η σύζυγος του πρώην CEO της REDS, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, προχώρησαν στην δημιουργία εικονικής εταιρείας με σκοπό τον πλουτισμό μέσω ανάληψης έργου της τελευταίας από την εισηγμένη.

Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τους κατηγορούμενους να καταβάλουν το ποσό των 240.000 ευρώ εντόκως στην Ελλάκτωρ και τον Αν.  Καλλιτσάντση να καταβάλλει άλλες 470.000 ευρώ για αποζημίωση στην εταιρεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αν. Καλλιτσάντσης αναφέρει: 

«Θεωρώ πως πρόκειται για εσφαλμένη δικαστική κρίση. Δεν αξιολογήθηκε η σειρά αποδεικτικών στοιχείων τα οποία υποβάλαμε. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ορθή κρίση στους επόμενους βαθμούς δικαιοδοσίας στους οποίους θα προσφύγω. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη διαδικασία και δεν επιθυμώ να σχολιάσω δημόσια το περιεχόμενο της πρωτόδικης απόφασης. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη διότι υπηρέτησα το εταιρικό συμφέρον επί τριάντα τέσσερα και πλέον έτη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη δε περισσότερο τα περίπου τρία έτη που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του οποίου είμαι συν-δημιουργός. Είμαι βέβαιος ότι τόσο τα γεγονότα, όσο και η Δικαιοσύνη θα το επιβεβαιώσουν».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News