Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 14:17
BUSINESS & FINANCE

Δεν είναι η μπίρα: Το ποτό που προτίμησαν οι Βρετανοί εν μέσω πανδημίας

Δεν είναι η μπίρα: Το ποτό που προτίμησαν οι Βρετανοί εν μέσω πανδημίας

To Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράδοση στην παραγωγή και κατανάλωση μπίρας, ενώ τα εθνικά του ποτά είναι το τζιν που παράγεται στην Αγγλία και το ουίσκι που παράγεται στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Είναι ενδιαφέρον, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι Βρετανοί κατανάλωσαν σε αριθμούς-ρεκόρ κοκτέιλ, τόσο στο σπίτι τους όσο και σε μπαρ.

Είτε ήταν ένα μοχίτο είτε ένα μαρτίνι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας αναψυκτικών AG Barr, 7,4 εκατομμύρια Βρετανοί ανέφεραν ότι πίνουν κοκτέιλ όταν πηγαίνουν σε μπαρ, κλαμπ ή εστιατόρια. 

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Περίπου το 43% πίνει τουλάχιστον ένα κοκτέιλ την εβδομάδα.

Η «έκρηξη» στα κόκτειλ άρχισε να καταγράφεται από την άνοιξη του 2021, όταν και άρθηκαν οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού και άνοιξε η εστίαση.

Η AG Barr, η οποία μεταξύ άλλων πουλάει και αναψυκτικά ή mix που χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ, ανέφερε ότι οι πωλήσεις τους σημείωσαν άλμα 60% τις 10 εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων, σε σχέση με πριν την πανδημία.

Τα κοκτέιλ παρέμειναν δημοφιλή όλη την περσινή χρονιά, καθώς τα έσοδα της εταιρείας από τη συγκεκριμένη κατηγορία ανήλθαν στο 9,9% την περίοδο από τον Απρίλιο έως τις 23 Οκτωβρίου 2021, σε σχέση με 6% κατά την ίδια περίοδο πριν την πανδημια.

Με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον και την επιβολή νέων περιορισμών στα τέλη του 2021, οι Βρετανοί προτίμησαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους κοκτέιλ από το σπίτι – ακόμα και όταν άνοιξαν εκ νέοι οι παμπ και τα μπαρ.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι πωλήσεις κοκτέιλ για κατανάλωση στο σπίτι αυξήθηκαν κατά 44% ετησίως και της απέφεραν συνολικά κέρδη 92 εκατ. λιρών. Η συνολική αγορά κοκτέιλ στη Βρετανία ανέρχεται στις 509 εκατ. λίρες.

Τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ ήταν το pornstar martini, το μοχίτο, το sex on the beach, το ντάικιρι και το Long Island iced tea.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Έμειναν μόνο με τη βότκα: Οι μπίρες φεύγουν από τη Ρωσία

Τέλος η ρωσική βότκα: Πώς θα ονομάζεται πλέον η Stolichnaya

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News