Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 13:44
BUSINESS & FINANCE

Φρενίτιδα για ένα ρολόι Swatch – «Ουρές» και στην Αθήνα

Φρενίτιδα για ένα ρολόι Swatch – «Ουρές» και στην Αθήνα

Φρενίτιδα επικράτησε το Σαββατοκύριακο στα μαγαζιά της Swatch ανά τον κόσμο, καθώς η εταιρεία λάνσαρε μια οικονομική εκδοχή του πολυτελούς ρολογιού Speedmaster, σε συνεργασία με την Omega.

Από τη Μελβούρνη έως τη Γενεύη και από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη δική μας Ερμού, «ουρές» καταναλωτών περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν το ρολόι που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των δύο «κολοσσών», Swatch και Omega.

Το ρολόι ονομάζεται MoonSwatch και κοστίζει περίπου 250 ευρώ. Ονομάζεται έτσι γιατί είναι ίδιο σχεδόν εμφανισιακά με τον ρολόι Speedmaster Professional, γνωστό και ως Moon Watch, το οποίο φορούσαν οι Αμερικανοί αστροναύτες.

Οι τιμές του αυθεντικού «ρολογιού του φεγγαριού» ξεκινάνε στα περίπου 6.500 ευρώ. Το νέο φθηνότερο μοντέλο ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του και μεταπωλείται σε ιστοσελίδες όπως το Ebay.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα ρολόγια MoonSwatch θα κυκλοφορούν ευρέως και τα κομμάτια τους είναι περιορισμένα, οπότε οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να τα αγοράσουν για καιρό ακόμη.

Aυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τον κόσμο να δώσει μάχη για ένα ρολόι. Στη Γενεύη της Ελβετίας, εκατοντάδες άτομα έκαναν «ουρά» γύρω από το κατάστημα της Swatch, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που προχώρησε και στη σύλληψη ενός ατόμου.

Φρενίτιδα για ένα ρολόι Swatch – «Ουρές» και στην Αθήνα-1
Πηγή: Facebook

Στο Λονδίνο, το κατάστημα της Swatch έκλεισε καθώς οι πελάτες παραλίγο να μπουκάρουν μέσα.

Η κίνηση να λανσάρει ένα budget ρολόι, με μια «γεύση» πολυτέλειας», θεωρείται ασυνήθιστη για την Swatch, η οποία έχει δει τον τελευταίο καιρό τις πωλήσεις των φθηνών της κομματιών να μειώνονται και των ακριβών της να αυξάνονται.

Eντωμεταξύ, η μετοχή της Swatch σήμερα καταγράφει άνοδο έως και 5,3%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ελβετικά ρολόγια: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές το 2021 – Οι ΗΠΑ κορυφαίος προορισμός

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News