Business & Finance Τετάρτη 23/03/2022, 14:23
BUSINESS & FINANCE

Nestle: Μετά την κατακραυγή, θα πουλάει μόνο είδη πρώτης ανάγκης στη Ρωσία

Nestle: Μετά την κατακραυγή, θα πουλάει μόνο είδη πρώτης ανάγκης στη Ρωσία

Μετά την κατακραυγή από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Νestle αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή και τη διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των προϊόντων της στη Ρωσία.

Ο ελβετικός κολοσσός θα σταματήσει την πώληση προϊόντων, όπως οι σοκολάτες Kitkat και Nesquik. Όμως, θα συνεχίσει να πουλάει κάποια απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως παιδικές τροφές και ιατρικά προϊόντα διατροφής.

Η εταιρεία επίσης ανέφερε ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για τα εργοστάσια και τους εργαζόμενούς της στη Ρωσια, οι οποίοι προς το παρόν θα συνεχίσουν να πληρώνονται.

«Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, οι δραστηριότητες μας στη Ρωσία θα επικεντρωθούν στη διάθεση απαραίτητων τροφίμων, όπως παιδικές τροφές και ιατρικά/νοσοκομειακά προϊόντα διατροφής. Η προσέγγιση αυτή γίνεται με βάση τον στόχο και τις αρχές μας. Υποστηρίζει την αρχή της διασφάλισης του βασικού δικαιώματος στην τροφή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

To περασμένο Σάββατο, σε ομιλία του προς τον ελβετικό λαό ο Ζελένσκι είχε επικρίνει το γεγονός ότι η Nestle συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

Πάντως, η Nestle έχει ήδη σταματήσει τις διαφημίσεις και τις επενδύσεις στη Ρωσία, ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα σταμάτησε τις αποστολές μη απαραίτητων προϊόντων, όπως οι κάψουλες Nespresso και το νερό San Pellegrino.

Συνεχίζε να πουλάει παιδικές τροφές, δημητριακά και τροφές για κατοικίδια, αλλά είχε αναφέρει ότι δεν έβγαζε κέρδος από τις εναπομείνασες δραστηριότητές της στη Ρωσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η TotalEnergies σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Γιατί ο Ζελένσκι τα έβαλε με τη Nestle

Ρωσία: Δύσκολοι καιροί για ξένους επενδυτές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News