Business & Finance Τετάρτη 23/03/2022, 13:59
BUSINESS & FINANCE

Στο σφυρί τα νησιά «κολαστήρια» του Τζέφρι Επστάιν

Στο σφυρί τα νησιά «κολαστήρια» του Τζέφρι Επστάιν

Πωλητήριο έχει μπει σε δύο ιδιωτικά νησιά στην Καραϊβική, τα οποία ανήκαν στον Τζέφρι Επστάιν.

Τα δύο νησιά, που ονομάζονται Great St. James και Little St. James, βρίσκονται στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και πωλούνται προς 125 εκατ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο από αυτά έχει έκταση 647 στρεμμάτων και παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του ανέγγιχτο. Μόνο σε ένα σημείο έχει μερικά κτίρια και μια μαρίνα.

Στο σφυρί τα νησιά «κολαστήρια» του Τζέφρι Επστάιν-1

Το μικρότερο από αυτά, με έκταση 283 στρέμματα, διαθέτει ελικοδρόμιο, ιδιωτικό λιμάνι, βενζινάδικο, δύο πισίνες, μια βασική κατοικία και τέσσερις βίλες για φιλοξενούμενους, τρεις ιδιωτικές παραλίες, γυμναστήριο και μια παραδοσιακή καλύβα tiki.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, θεωρείται ότι ο επιχειρηματίας έφερνε ανήλικα κορίτσια στα δύο αυτά απομακρυσμένα νησιά, είτε με ελικόπτερο είτε με γιοτ. Εκεί, ο ίδιος και οι συνεργάτες του ασελγούσαν εις βάρος τους.

Στο σφυρί τα νησιά «κολαστήρια» του Τζέφρι Επστάιν-2

Σύμφωνα με δικηγόρο του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, τα έσοδα από την πώληση των δύο νησιών θα χρησιμοποιηθούν για την επίλυση εκκρεμών αγωγών και για τα τακτικά έξοδα εργασιών.

Στην περιουσία του ατιμασμένου επιχειρηματία περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη, ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, μια έπαυλη στο Παλμ Μπιτς και ένα ράντσο στο Μεξικό. Πολλά από αυτά έχουν ήδη πωληθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασαν ιδιωτικό νησί για να φτιάξουν τη δική τους χώρα

Αυτό είναι το ιδιωτικό νησί που βγαίνει στο σφυρί

Σκάνδαλο Jeffrey Epstein: Ένοχη κρίθηκε η Ghislaine Maxwell

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News