Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 17:47
BUSINESS & FINANCE

Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός: Ξεκινά επενδυτική δραστηριότητα – Εστίαση στην αγορά 5G στην Ελλάδα

Στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν μεταξύ άλλων το family office της Μ. Λάτση και το family office του Δ. Δασκαλόπουλου

Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός: Ξεκινά επενδυτική δραστηριότητα – Εστίαση στην αγορά 5G στην Ελλάδα

Ξεκινά η επενδυτική δραστηριότητα του Ταμείου Φαιστός με την υπογραφή της Σύμβασης Σύστασης & Διαχείρισης του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός με το ελληνικό Δημόσιο, ιδιώτες επενδυτές και την Τράπεζα Πειραιώς ως θεματοφύλακα. Με την κίνηση αυτή, το επενδυτικό ταμείο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της 5G Ventures.

Αναλυτικά, η κεφαλαιακή σύνθεση του Φαιστός, μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, περιλαμβάνει: 

  • Την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο
  • Τον Όμιλο ΟΤΕ / DT
  • Το Latsco Family Office της κας Μαριάννας Λάτση
  • Το family office του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Η επενδυτική λειτουργία του Ταμείου εστιάζει σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή και την ανάπτυξη 5G και σχετικών με το 5G προϊόντων & υπηρεσιών στην Ελλάδα. 

Το προφίλ της 5G Ventures και του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός

Η 5G Ventures S.A., θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός και προσεγγίζει με καινοτόμες λύσεις την υποστήριξη ενός ακμάζοντος 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Το Ταμείο Φαιστός υποστηρίζει επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G και αποτελεί γέφυρα μεταξύ Δημόσιων και Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του κάθε τομέα. Εστιάζοντας στην αγορά 5G και προσφέροντας καινοτόμες λύσεις, το Φαιστός είναι σε θέση για να προσφέρει αξιοσημείωτες αποδόσεις και εθνική οικονομική ανάπτυξη, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός: Συμπεριλήφθηκε στο Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας

5G: Το family office της Λάτση επενδύει στο Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News