Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 17:31
REUTERS

ΕΛΠΕ: Deal για ενίσχυση των προμηθειών πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία

ΕΛΠΕ: Deal για ενίσχυση των προμηθειών πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία

Σε καταρχήν συμφωνία με την Σαουδική Αραβία προχώρησαν τα ΕΛΠΕ για την προμηθεια επιπλέον πετρελαίου, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

«Υπηρξε καταρχήν συμφωνία για αύξηση των ποσοτήτων του αργού που αγοράζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια από την Σαουδική Αραβία, ώστε να διασφαλίσουν περαιτέρω τον ομαλό εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με καύσιμα», τόνισε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το 2021 το 8% των προμηθειών της ΕΛΠΕ σε αργό προερχόταν από την Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τον όγδοο μεγαλύτερο πάροχό της μετά το Καζακστάν, το Ιράκ, την Ρωσία και την Αίγυπτο.

Τα ΕΛΠΕ προμηθεύτηκαν πέρυσι περίπου 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού πετρελαίου. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με το 18% των συνολικών προμηθειών της σε αργό. Ωστόσο η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει την ποσότητα αυτή από την Μέση Ανατολή, στη περίπτωση που χρειαστεί.

Στον απόηχο της ρωσικής εισβολής και λόγω των κυρώσεων από τη Δύση, φαίνεται πως η Ρωσία αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την πώληση πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων το τελευταίο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε την κάνουλα του φυσικού αερίου η Gazprom σε πελάτες – κλειδιά

Κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο: Κατά 20% έχουν πέσει οι τιμές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News