Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 17:49
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πώς η Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες

Πώς η Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε η Energean, προχωρώντας στη δημιουργία μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες υδρογονανθράκων στην Ευρώπη.

Το αντίτιμο της συναλλαγής, μετά την αναπροσαρμογή των σχετικών όρων, ανέρχεται στα 284 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό τίμημα (σ.σ. μετά τις ταμειακές ροές) κυμαίνεται στα 203 εκατ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, με αφορμή την ολοκλήρωση του deal, δήλωσε τα εξής: «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στην Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για την δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας».

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, η εξαγορά της Edison E&P σηματοδοτεί την επέκταση της παρουσίας της Energean σε εννέα χώρες, καθώς και την αύξηση των αποθεμάτων του Ομίλου σε 850 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, εκ των οποίων το 70% είναι σε φυσικό αέριο.

Παράλληλα, η εξαγορά θα θέσει τον Όμιλο σε τροχιά παραγωγής 130.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, ιδίως μετά την έναρξη της παραγωγής στο ισραηλινό κοίτασμα Karish στο δ΄ τρίμηνο του 2021.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο» κατέληξε η Energean. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος, αυτή τη στιγμή, διαθέτει παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Μάλτα, Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Κροατία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News